Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vigantolt hogy kell adagolni...

Vigantolt hogy kell adagolni egy 2 éves gyereknek? Napi 1?

Figyelt kérdés
A pici húga, 2 hónapos és napi 2-t kell adnom.
2010. szept. 16. 13:49
 1/7 anonim ***** válasza:

Az én dokim szerint két éves korig kell, tehát két évesnek már sehogy sem.

Előtte napi egy csepp. (Mi hetente egyszer 7 cseppet szoktunk adni, így könnyebb, de ez egyébként mindegy.)

2010. szept. 16. 13:51
 2/7 anonim ***** válasza:
2 évesnek is kell még Vigantol?
2010. szept. 16. 13:52
 3/7 anonim ***** válasza:
13:52-es vagyok.Bocsi!Ez lemaradt:neki már nem kell adni.
2010. szept. 16. 13:52
 4/7 anonim ***** válasza:

Én csak aznap adom neki amilyen a mai ... borus.

vagy ha betegség miatt nem jutunk el sétálni.

szóval ritkán. a védőnőm szerint is kell napi egy csepp.

2010. szept. 16. 13:57
 5/7 anonim ***** válasza:

3 éves korig ajánlott adni. 1 éves korig naponta, télen-nyáron egyformán. Utána már csak napfényhiányos hónapokban, 3 éves korig...

"Kérdés:

Az lenne a kérdésem, hogy meddig kell a babáknak D-vitamint kapniuk?

Válasz:

Magyarországon kb. 15 évvel ezelőttig már óvodáskorban is (az óvodában reggeli után) minden kisgyermek kapott D vitamint. Az országba nem is fordult elő angolkóros megbetegedés. A szakirodalom azután olyan adatokról számolt be, amely szerint feleslegesen túladagoljuk a D3 vitamint. Ez a túladagolás nem gyógyszer-túladagolást jelent a szó szoros értelmében, mert a D3 vitamint szájon át ilyen módon nem lehet túladagolni - legfeljebb egyszeri óriási adaggal -, inkább felesleges adagolást. Azután újabb adatok jelentek meg ismét, miszerint a gyors növekedési szakaszokban, pl. serdülőkorban is szükség van a D3 vitaminra a mi éghajlati övünkön ahhoz, hogy jó szerkezetű, masszív csontállománya alakuljon ki az egyénnek. Én a pácienseimnek azt javaslom (és sok kollégám hozzám hasonlóan), hogy 1 éves korig folyamatosan, 1-3 éves kor között pedig októbertől májusig kapjon a kisgyermek D3 vitamint. A kisgyermek bőrét érő napfény hatására a csontok növekedéséhez szükséges D vitamint már önmaga előállítja. Gyorsan növekedő gyermeknél a téli időszakban óvodáskorban is ajánlom.

Dr. Gömöri Ágnes "

2010. szept. 16. 14:01
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm
2010. szept. 16. 14:22
 7/7 anonim ***** válasza:

Bocsánat, kicsit off, de úgy érzem fontos:

A gyerekorvosom kikérdezett (igaz az én gyerekem még csak 15 hónapos), hogy milyen multivitamint adok a gyereknek, mert mondtam, hogy adok és milyen turmixot iszik a gyerek kakaó gyanánt. Bediktáltatta otthonról telefonba a D vit. tartalmát mindegyiknek és így állította be, hogy 2 naponta kell 1 csepp a vitamin és shake mellett. Nehogy túladagolás legyen belőle.

Gondoltam megosztom veletek, jó ilyenre is odafigyelni.

Szép napot!

2010. szept. 16. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!