20 hónapos baba nem beszél?
Ha megerteti magát, mutogatja mit szeretne, tudja jelezni az igent/nemet, akkor a beszéd lassabb fejlődése önmagában nem olyan dolog ami miatt túlzottan aggódni kellene.
Van még valami ami aggaszt?
Tartalmas beszélgetések lehettek egy pár hónapos gyerekkel 🤣
Amelyik gyerek meg akar szólalni az így vagy úgy,de meg fog.
Amelyik nem azzal hiába ülsz le "beszélgetni" olyan lesz mintha a falnak beszélnél.Nézni fog rád mint borjú az új kapura.
Nem jelenti azt,hogy nem érdekli amit mondtál vagy nem érti (főleg ha már nagyobb).Csak még nem akar beszélni.
Nálunk a fiam is ilyen volt.Teljes mértékben értett engem (2 éves volt),de sokszor már csak dacból se akart egy bólintást se elereszteni.Majd jött az,hogy hiába kérem,hogy adjon oda valamit,ha ő nem akarta egyszerűen ignorált,és csak akkor kezdett el nemet mutatni vagy később mondani is,ha már ott tartottam,hogy akkor elveszem én,ha nem adja. 🤣
Nem tudod és nem is kell ezt sem erőltetni.Mindent csinálnak a maguk idejében,ha nem akkor meg van szakember akihez lehet fordulni.Beszéddel 3 éves kor alatt elküldenek azzal,hogy csak későn érő típus (főleg ha más tünete vagy lemaradása mellé nincs,reagál arra amit mondtál neki,és próbálja más módon megértetni magát) és várj 3 éves korig,ha addig sincs semmi akkor felmérik.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!