Glutén kérdés? Adod vagy nem 8 vagy 1 éves kora előtt?
Figyelt kérdés
A jó éjt papit 6 hótól lehet adni és már adtam is a 7 hós babámnak. A védőnő azt mondta, hogy most a 8 hót javasolják a szakemberek, hogy leghamarabb akkortól, de ő az 1 évet kivárná, de hozzáteszem nincs még gyereke, szóval ő elméletről beszél.
Nem tudom, hogy adjam, vagy sem, heti 1-3 alkalommal adtam eddig és nem vettem észre, hogy gond lenne.
Ti mikortól adtatok ilyen ételt, akár kifli csücsköt, kenyérhéjat rágcsálni a babátoknak? De van bébiételben is, pl. a spagettisben és azt is szereti a babám. Most mégse adjak még ilyeneket? Elbizonytalanodtam.
2010. szept. 16. 11:08
1/8 anonim válasza:
Én adtam már 8 hósan, semmi baja nem lett, azóta sincs. (most 2 éves)
2/8 anonim válasza:
Én is adtam már 7 hónapos babámnak. Az én védőnöm is ilyen. Nincs gyereke és akkora hülyeségeket tud néha mondani.Rágcsált már kifli csücsköt, kenyérhéjat. Szerintem nyugodtan adhatod.
3/8 anonim válasza:
én 6 honapos kortol adom babakekszbe,nem vettem észre hogy baja lenne töle
4/8 A kérdező kommentje:
Annyira útálom az ilyen dolgokat, hogy mikortól mit lehet adni, mindig valami újat találnak ki. Paráztatják az embert. Én 36 vagyok, szóval az én időmben nem voltak még ilyenek már 1 éves korom előtt tejbegrízt ettem - glutén+tehéntej- és semmi bajom és senkinek sem a családban. Most meg lelkiismeret furdalásom van, hogy adtam ilyen jó éjt papit a babámnak 7 hósan.
2010. szept. 16. 11:13
5/8 anonim válasza:
Na, akkor én még jobban megkavarlak, mert a legújabb ajánlások szerint 4-6 hónapos korban kell bevezetni a glutént. Az új kutatások szerint ugyanis ha túl sokáig várnak a bevezetéssel, az fokozhatja a lisztérzékenység kialakulását.
6/8 A kérdező kommentje:
Hát igen, ez is megfordult a fejemben, hogy mi van, ha túl későn éri ilyen inger a szervezetet.
2010. szept. 16. 11:20
7/8 anonim válasza:
Újabban az a vélemény, hogy minél előbb bevezetjük annál kisebb az esélye a lisztérzékenységnek. Én 7 hós korától adom.
8/8 anonim válasza:
Én pont ezek miatt az eltérő infok miatt választottam a középutat: 7 hónaposan kapott először zabpelyhet, zabkorpát a gyümölcsbe. Akkor még rendesen volt tejem is. Én azt az információt ragadtam ki, hogy akkor érdemes még bevezetni, ha még van anyatej, és szopik még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!