Miért sír minden este a babánk?
Figyelt kérdés
10 napos a kisbabánk, és minden este 10-20 perces szünetekkel vigasztalhatatlanul sír (ordít) amíg totál ki nem merül, kb. 8-tól 11-ig. A kezét ritmusosan szopva próbálja nyugtatni magát, tömi a szájába. Mondanom sem kell, végig kézben van/cicin van, tejem annyi van, mint a tenger, kaki, pisi van elég. Először arra gondoltunk hogy fáj a hasa, de csak az esti órákban csinálja ezt, egész nap kiegyensúlyozott, eszik, alszik nézelődik. Teljesen tanácstalanok vagyunk, segítsetek tapasztalt szülők, mit próbáljunk még ki?2022. ápr. 15. 21:16
11/19 anonim válasza:
Nálunk nem rég lett vége ennek az időszaknak, kb 2 hónapig mindennap 4-től jött a nyűgösség, és fürdés után az ordítás... mindent próbáltunk előbb-később volt az esti rutin, ringattuk, simiztük, fittlabdáztunk.. de csak a babakocsi volt jó valamennyire. :D Aztán egyszer csak megszűnt, ahogy egyre többet bírt ébren lenni. Nálunk ez a "nyűgösség" volt a túl sok inger miatt, talán nálatok is ez áll a háttérben vagy hasfájás. :/
12/19 anonim válasza:
Mire mindent kipróbálsz 3 hónapos lesz és rendeződni fog. Mint írtuk ki kell bírni. Lesznek jobb és nehezebb napok. Mi az első pillanattól kialakítottunk egy esti rutint. Az fontos. A hordozókendő szinten 10ből 9 babánál beválik. Fektesd a mellkasodra, főleg, ha bőrkontakt is van, azt is nagyon szeretik. Sok sok türelem kell ehhez, ha elborul az agyad csak rosszabb lesz. Hidd el, nagyon hamar vége lesz ennek az időszaknak. Mind átéltük és tudjuk, hogy nagyon nehéz.
13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm, erről sajnos nem tudtam, hogy ez ilyen törvényszerű dolog, azt hittem mindig van oka a sírásnak, úgy értem olyan, amit én meg tudok szüntetni, és amikor már megvan a komfort érzet, megnyugszik. Inkább az a rossz,hogy teljesen tehetetlenek vagyunk.
2022. ápr. 16. 08:55
14/19 anonim válasza:
Mintha én kerdeztem volna😂 ugyanez megy nálunk is de talán tegnap már rovidebb volt egy fokkal, én sokszor teszem a mellkasomra ilyenkor, filmezunk apaval ő meg alszik rajtam de tény, amint letennem, ordít 😂
15/19 anonim válasza:
Megértelek, ugyanígy voltam. Az ember fáradt, még fájdalmai vannak, a sírás meg széttépi a szívét és agyig hatol. :D Nekem a fiam csak mellettem a mellemre hajtva a fejét volt hajlandó aludni. Máshogy csak sírt. Amikor harmadik napja nem aludtam mondtam hogy akkor gyere bakker és aludt egyhuzamban 4-5 órát. De mire az ember kitalálja mi a bajuj, már valami más kínjuk van. Szóval nagy ölelés minden gyermekágyas anyának, szuperek vagytok, kitartás! És ne feledjétek, mire észbe kaptok már vége is! :)
16/19 anonim válasza:
Köszönjük a, szép szavakat utolsó 🥰
17/19 anonim válasza:
Milyen sok inger éri napközben, amit többen is írtok? 10 napos gyerek még napközben is egész nap alszik.
18/19 anonim válasza:
Az én fiam 9 napos de nem alszik egész nap, nezelodik, szopja az ujját, ismerkedik a világgal...
19/19 anonim válasza:
Feküdj le aludni. Füldugóval.
Apukával meg lehet addig borkontakban, meg megetetheti cumisüveggel, meg hordozó kendő stb. Te meg pihenjél addig.
Nyilván ez felfoghatatlan a vér anyáknak. Aztán ha kipihented magad jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!