Melyik női név tetszik neked?
Auguszta
Bernadett
Enikő
Délibáb
Auguszta az egyik kedvenc nevem
Bernadett nevet nagyon szeretem, egyszerű, de nagyszerű, semmi extrás nincs benne, mégis klassz
Enikő név nekem túl kislányos, nemadnám
Délibáb - olyan, mintha a gyerek egy báb lenne, egy tárgy, nem is valódi ember. Ez jut eszembe először, nem az, hogy valaki lát egy nagyon szép, tavas szemkáprázós képet, jelenést egy sivatagban. Amúgy az meg eltűnik, és nem is valódi; szóval ilyen értelemben sem jó; meg tényleg nekem először erről az jut eszembe, hogy az a báb, amit a délben tartandó előadáshoz vesznek elő a gyerekeknek, és akkor van reggelibáb, délutáni báb, meg estibáb, és akkor mindegyik tárgyat, eszközt , másik napszakban történő előadáshoz használják. A lényeg, hogy úgy hangzik mint egy tárgy, és ami úgy hangzik , mint egy tárgy, olyan nevet nem adnék a gyerekemnek. Meg olyat se, mintha olyan lenne , mint egy káprázat, tehát így meg simán levegőnek nézhetnék; szóval ennek is rossz az üzenete szerintem. Meg, nekem egyáltalán nem hangzik keresztnévnek. Akko pl Délia, az cool viszont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!