Hogy éltétek túl a fogzást?
Kislányom jelenleg 4 hónapos múlt. Ma vettük észre hogy duzzadtabb az ínye és nagyon mániákusan rág. Sajnos az első visiós kétségbeesett sírás is megvolt emiatt :(
Tippeket kérek leginkább ki hogy élte túl ezt az időszakot. :(
Bármi jöhet. Gyógyszer, rágoka stb. :)
Jelenleg a kislány a textilpelust illetve a puha plüssos csörgőket favorizálja.
Köszönöm a segítséget!
Egyik gyerekkel Anaftinnal
Majd amikor a rágók és a szemfog jött Nurofennel kentük.
Igazából rágott, amit ért.
2. Gyereknek az Anaftin, Dologél semmit nem ért.
Dentinox és Nurofen az elejétől.
Első gyereknek 4 hónaposan már volt foga. Másodiknak 5 hónaposan lett.
6 hónapos korára mindkettőnek 6 foga volt.
1 évesen az egyiknek 16 másiknak 14 foga volt kinn
Az utolsó 4 pedig 2-2,5 közt jött ki mindkettőnek.
Ami haszonos volt később, az a fogkefe, főleg a szemfogaknál.. igye ott már kinn vannak mellette a fogak semmit nem tud kb odafeszíteni csak a fogkefét kb.
1. Vagyok
A dackorszak sokkal nehezebb😅
Főleg, amikor fogzik is mellé..
Csak ilyenkor már az ember elfelejti, hogy lehet a nyűgje a foga is akár
Igazolom a 2est. A dackorszak ennél rosszabb lesz 🤣
Egyébként nalunk ment a nurofen és ennyi.
Fogzásos kenőcsök semmit nem értek. Rágokat le se tojta...
3 éves, most jön a 20.foga. ezt szenvedi meg a legjobban.
Az első 4 volt sírós, a többi úgy kijött eszre sem vettük.
Lanyom 6hós, nála meg nem jelentkezett. Foga sincs.
Hát a fogzás a dackorszak mellett aranyélet. Pedig van néhány alvás nélkül eltöltött hetem/hónapim/gyerek. 😅
Ha nagyon szenvedett már, estére adtam nurofent. Egyébként nem sűrűn alkalmaztam, nem vagyok nagyon a gyógyszerezés híve de ez már az a pont volt, amikor muszáj.
Kentük az ínyét, hűtött rágókák voltak a barátaink. A második lányomnak most jön két nagy örlő. Utána meg még a másik két nagyörlő jön. Valószínűleg amire ez meglesz, fogzani kezd majd a még meg nem született gyerekem. 😅
Szia! Én is vettem gélt, de azon kívül találtam egy olyan fogkefét, ami épp fogzásra van kitalálva, szóval gyakorlatilag nem fogkefe, sokkal inkább rágóka. A kisfiamnak is 4 hónaposan bújt ki az első foga, akkor mi enyhén dörzsöltük vele a fogínyét. Most 1 éves, ha bújik a foga, akkor elveszi és ő intézi magának. Csatolok képet, hogy milyen:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!