Hány honapos kortol kell bevezetni a darabost, és hogyan, mivel? Kisfiam 8 honapos, és van 8 foga, egyenlöre mégcsak pépeset kapott.
Kisfiam 7 hónaposan kikapott a kezemből egy darab kenyeret, onnantól kezdve csak villával töröm össze a kajáit, előtte adtam neki natúr, sótlan kukit, kölesgolyót, bulátát, babakekszet, amiket elcsócsált. Ja, és csak 9 hónaposan jöttek ki az első fogai.
A babák elsősorban nem az első kis fogaikkal rágnak, hanem az ínyükkel pépesítenek. Amiket felsoroltam, azokkal lehet hozzászoktatni a babát a darabos kajához, utána már elég csak villával összetörni a kajáit, nem kell pépesíteni.
Babám lassan egy éves, és még csak öt foga van (mind metsző), és pár hónapoja már ügyesen "rág". A főzelékeket még turmixolom (bár a legtöbbet már csak összezuttyantom), így szívesebben eszi őket, de nasinak mindig adok rágni valót. Én gyümölccsel kezdtem, mert nagyon odavan értük: banán, barack, dinnye, körte, szilva, szőlő. Ezután kezdte a kölesgolyót, kenyeret, bulátát, kekszet elfogadni, ezen kívül a kockázott főtt zöldségeket is szereti maga enni (krumpli, répa, stb).
Mindenképp kínáld meg te is már vmi darabossal, akár főétkezéskor, akár nasinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!