Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hónapos baba hátról hasra...

3 hónapos baba hátról hasra fordul. Ez korai?

Figyelt kérdés
Most lesz a babám 3,5 hónapos. Már napok óta próbálgatja a fordulás. Tegnap sikerült is neki, de az anyósom azzal riogat, hogy ez nagyon korai. Tényleg az lenne? Több ismerősöm gyerekei is ilyen tájt kezdték, és hozzá teszem elég nagy a babám.

2022. márc. 28. 17:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt nem korai.

Másrészt ha az lenne, akkor sem tudsz semmit tenni ellene

2022. márc. 28. 17:58
 2/8 anonim ***** válasza:
51%
Nekem két hetes volt. Elmentünk gyógytornászhoz és nem volt feszes, egyszerűen így sikerült. A többi mozgása már a normális időben történt. A 3,5 hónap szerintem teljesen normális.
2022. márc. 28. 18:14
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam is 3 hónapos volt, mikor először átfordult hasról a hátára. De csak 7 hónaposan sikerült a másik oldalra is. Úgyhogy ha így vesszük, nem jelent semmit.
2022. márc. 28. 18:28
 4/8 A kérdező kommentje:

Akkor megnyugodtam, köszönöm! :)

És igazad lehet, 3-as, a másik oldalt meg sem próbálja, mert túl feszes (járunk dévényre mi is).

2022. márc. 28. 18:37
 5/8 anonim ***** válasza:
2 és 7 hó között normális, emiatt nem kell aggódnod.
2022. márc. 28. 19:55
 6/8 anonim ***** válasza:
Ugyan ekkor fordult hasra a fiam, egy honappal kesobb mar forgott vissza is, 6 honaposan kuszott, 7 honaposan maszott, majd tolatva ki is ult belole szinte aznap, tolatni kezdett eloszor hazra es ugy. 12,5 honaposan kezdett jarni. Szerintem nem korai. Az en fiam onnantol csak hason akart lenni :) Van olyna baba aki ekkortajt meg utal lenni 2 percig is hason, gyerekfuggo.
2022. márc. 28. 20:27
 7/8 anonim ***** válasza:

Dehogy korai, anyósod felrebeszél. Nálunk 2 hónaposan fordult oldalra, 3 hónaposan hasról hátra (ez korai volt nagyon), 5 hónaposan hátról hasra. 7 hónaposan kúszott, de csak 12 hónaposan kezdett mászni, és 18 hónaposan járni.

Az, hogy "korán" csinál valamit, nem jelenti azt hogy mindennel sietni fog.

2022. márc. 28. 22:45
 8/8 anonim ***** válasza:

Lányom, amelyik nap betöltötte a 3 hónapot, aznap fordult hasra. Rá 2 hétre már vissza hatra is. Tegnap volt 6 honapos, kúszik, mászik.

Fiam (hetfőn lesz 3 éves) ő is ebben a tempóban haladt anno. Ugyan úgy 3 és fél hónapos korára fordult hasra is meg vissza is.

6 hónapisan mászott, 8hónapisan felállt, 9hónaposan elindult.

Ha a maga tempójában csinálja, nem más erölteti, akkor az ég világon semmi baj ezzel.

Én azért megkérdezném a drága mamát, hogy lekötözzem, vagy mégis mit gindol, mit tegyen ellene az ember?!

2022. márc. 29. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!