7 hónapos babának lehet már adni, kenyeret, kiflit, zsemlét, virslit vagy felvágottat?
A védőnő azt mondta, hogy már adhatok neki és folyamatosan próbálhatom a virslit felvágottat stb. Mi a véleményetek?
Köszönöm! Elég bizonytalan vagyok, hiszen ez elég szilárd étel és még fogacskája sincs, meg mire ő elmorzsolja? Nem marad éhes?
Először is nézd meg kiskönyv belsejét , ott le van írva, és ne a védőnődre halgass, nem lehet egy agy.
Másodszor virsli, fevágott kicsit korai iylen picinek, főleg, hogy manapság mindenféle vackokat lehet kapni.
Az enyém iylen korban szinte csak gyümölcsöt evett + anyatejet.
Virsli már elmúlt 1 éves is mikor kapott, de most 1,5 évesen sem kap heti 2x többször.
A glutént a legújabb ajánlások szerint 4-6 hónapos korban kell bevezetni, mert kimutatták, hogy minél később találkozik vele a gyerek szervezete, annál nagyobb esélye lesz az érzékenységnek, allergiának. Tudom, pár éve még nem így volt, a 4 éves lányomnak még 8 hónapos korában volt szabad adni, de a gyerekorvosunk elmagyarázta, hogy most miért hozták előbbre a bevezetését.
A felvágottakkal én még várnék, már csak azért is, mert tele vannak szójával, tejszármazékokkal. Pár hónap múlva ráérsz szerintem, de akkor se a pépesített húskészítményekkel (virsli, párizsi) kezdd, hanem színhússal, pl. sonkával. Vannak olyan termékek, amelyek allergénmentesek, pl. Scooby felvágottak. Én kezdetben ilyeneket adtam a gyerkeimnek.
teljesen felesleges és nem is szabad ilyen egészségtelen dolgokat adni ilyen pici babának.(virsli, felvágott) a védőnőd szimplán hülye.
kiflit, zsömlét....akár adhatnál egy falatot, de ugyan minek??? ekkora babák főzeléket, gyümölcsöt, anyatejet/tápszert/tejpépet esznek. minek enne kenyeret? hacsak nem rágcsálni, vagy fogzást könnyíteni, de semmiképpen nem egy főétkezésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!