7 hónapos kislányomnak mindig kijön az ekcéma a hátán, sajnos érzékeny fehér bőrű, hiába kenem, mindent próbáltunk. Lesz neki később ennek következménye? Olvastam ilyet hogy asztma stb.
Nem következménye, hanem összefügghet vele. Hogy érzékeny.
De az ekcéma az 3-4 éves korra általában lényegesen enyhül. Az asztmatikus tünetek pedig kisiskolás korra enyhülnek.
Nekünk sajnos mindkettőben van tapasztalatunk.
Én ellent kell, hogy mondjak az 1-a válaszolóval.
Nekem egyáltalán nem enyhültek, sem az asztma sem az ekcéma,sőt. Mai napig ősztől tavaszig kínoz az allergiás asztma, lányomat szintén.
7 éves lányomnak pedig szintén egyre rosszabb mindkettő.
Kérdező, ne félj a szteroidtól. Ezek a helyi krémek csak pici hatóanyagot tartalmaznak. Ez egész más, mintha tablettában szedi valaki. Ha gyulladtan hagyod, sokkal rosszabb. Nekünk a bőrgyógyász mondta ezt.
Az én fiamon kb heti 1x jön így ki a gyulladás, azonnal bekenem szteroidos krémmel és elmúlik. Ha nem kenem rá, csak rondább lesz és akkor is csak a szteroid ra múlik el, de napokig kell kenni. A folyamatos hidratálás fontos, de ha mégis begyullad, akkor nem elég.
Részben a tej okozza, de a tejmentes diéta mellett is előjön néha, étrendtől függetlenül.
Ami az asztmát illeti, nem az ekcémáa okozza, csak jelzi a hajlamot. De amiatt ne aggódj, nagyon jó gyógyszerek vannak már rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!