5hónapos kislányom étkezését hogyan variálhatom?
7800g, 68cm,
reggeli 8:00 : tápszer 150ml
tízórai 10:00 : gyümi 1/2alma 1/2barack
ebéd 12:00 : főzelék
uzsonna 16:00 : tejpép 5evőkanál
vacsora 20:00 : tápszer 120-150ml (nem kér többet)
Azért kérdezem, mert éjszaka többször felkel 2:00 körül, 5:00, 6:00 7:00 nem éhes, nem sír ccsak felébre, vissza kell altassam, magától nem megy. Lehetséges, hogy nem lekik jól teljesen azért nem alszik nyugodtan, de annyira meg nem éhes, hogy sírjon, elég neki ha megnyugtatom? Még nem fogzik.
Halika! Kicsit összetett amit kérdezel!:-) Van egy jó szakácskönyv a Kismamam Babakonyhája (W. Ungváry Renáta), na ő a mostani protokolt követi és rettentő jó ötleteket ad.
Én a Suttogó könyvet követtem és remekül bevált nálunk. Abban igazából többszöri étkezést javasol mint amit te csinálsz. Én szoptattam, de az időpontok a következők voltak: 7.00 szopi, 11.00 szopi (tízórai), 12.30 szopi (ebéd) 15.00 szopi (uzsi), 17.30 szopi (vacsi)- láncetetés, 20.00 szopi, 23.00 szopi szóval ezekből alakult később a reggeli, tízórai,...a szoptaós babáknak 6 hónap után lehet elkezdeni a hozzátáplálást. De a lényeg hogy 7 hónapos koráig volt ez a napirend és nem ébredt fel utána. A könyv azt mondja, ha rendszertelenül ébred fel éjszaka, akor éhes, ha mindig egy időpontban akkor rossz szokás, amit úgy tudsz orvosolni, hogy egy negyed órával korábban felébreszted épp csak hogy kibillenjen a szokásból, pár napig és helyre áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!