Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van még olyan gyermek akinek...

Van még olyan gyermek akinek a folyadékszükséglete csak anyatejből van fedezve?

Figyelt kérdés

8 hónapos fiam nem akarja elfogadni se cumisüvegből,se kanálból a vizet,teát,leveket.

Még életében nem ivott semmit csak szopik.

2010. szept. 14. 08:32
 1/10 anonim ***** válasza:

Az en fiam 9 honapos, es egy hettel ezelottig ugyanigy voltunk. Koszoni jol van, meg a kanikulaban is eleg volt neki az anyatej. Egy hete kezdte elfogadni a puha csorost, nagyon keveset iszogat belole, inkabb csak kivancsicskodik. :)

Majd kialakul... poharat probaltad?

2010. szept. 14. 08:45
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nem is kell erőltetni. Víz, tea? A tejcsi sokkal táplálóbb.
2010. szept. 14. 08:47
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Megnyugtattatok.

Pohárból is próbáltam.

Jó kedvű és már járni tanul.De inni még nem akar.

Csoda dolog az az anyatej.

2010. szept. 14. 08:49
 4/10 anonim ***** válasza:
Kisfiam is így volt ezzel 7 hónapos koráig, addig a tejen kívül semmit sem fogadott el, azután is csak napi kb. 1 dl vizet ivott meg és 13 hónapos koráig napi 5x szopizott. Most 15 hónapos múlt, napi 2x szopizik emellett vizből vagy teából kb.5 dl-t iszik meg, de van hogy kevesebbet, tehát nem viszi túlzásba az ivást.
2010. szept. 14. 09:11
 5/10 anonim ***** válasza:

Az enyém még csak 7 hónapos, de mondhatom azt, hogy szinte nem is ismeri a cumisüveget. Már vettem neki én is puha csőrös itatót, de azzal is csak játszik. Eddig a maximális mennyiségű víz kb 3 kiskanál volt, amit húsos főzelék után meg tudtam vele itatni. Nem tudom kell-e, de a védőnő azt mondta, hogy majd ha már húst is kap, akkor fog megszomjazni, és nőni fog a folyadékigénye...

És nem kellenek neki a gyümölcslevek, teák sem, amikről itt mindig azt olvasom, hogy mennyire szeretik a babák.

Ne értsetek félre, nem akarom ilyenekkel itatni, csak mikor utazunk a nagyiékhoz, jó lenne, ha kibírná azt a 2,5-3 órás utat cici nélkül.

2010. szept. 14. 09:14
 6/10 Vilcsianyuja ***** válasza:
Az én 9 hónapos lányom is csak ciciivó :o) ha elmegyünk otthonról, viszek vizet varázsitatóban, hogy legalább a száját meg tudja nedvesíteni. pár kortyot kiszív belőle, de inkább játszik vele. de én nem parázok, a pépjeiben is van sok víz, és persze a tejben is. a dokinő szerint sincs gond. gyümölcslével még soha nem kínáltam, arra nem akarom rászoktatni.
2010. szept. 14. 09:21
 7/10 anonim ***** válasza:

A 7 hónapos kisfiam is csak tejet iszik. Mondjuk nekem eszembe se jutott, hogy mást is adjak neki. Ha kéri, megszoptatom, nem érdekel a 3 óra. Anyukám szekál is érte eleget. Múltkor voltunk nála, akkor ráerőltette a cumisüveg teát, de csak szopogatta. Anyu meg örült, hogy iszik ő! A nagy fenét, rá sem cuppant a cumisüvegre, csak játszott vele.

Én az első gyereknek is max. vizet adtam, 2,5 éves a mai napig csak tejet meg vizet iszik. Más nem is kell nekik, minek a sok cukros lé?

2010. szept. 14. 09:54
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem a 9 hónapos kisfiam 2-szer anyatejes egy nap.Azon kívül szinte nem is iszik talán 10 ml teát sem.A doktornőnk azt mondta éppen tegnap nem baj,ha anyatejes.
2010. szept. 14. 10:23
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszi a többi választ is.

Amikor szerintem szomjas kellene legyen(fürdés,izzadás után)mindig többször cicizik.

De a nyáron a nagy melegekben is óránként szopizott inni mégsem fogadott el egyebet.

Én itthon csavartam neki gyümölcscentrifugával almát meg répát,végül "én ittam meg a levét":-)

2010. szept. 14. 10:31
 10/10 anonim ***** válasza:
de jó olvasni, hogy ennyien vagyunk! már kezdtem aggódni. az én fiam 7 hónapos és szintén semmit nem fogad el semmiből, pedig már minden kombinációt kipróbáltam!:)
2010. szept. 14. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!