Céklát, kruplival, hogy ízesítsem? Merjek pici sót tenni bele?
Név: Céklás krumpli
Hozzávalók: - 1 közepes fej cékla
- 1 közepes fej krumpli
(lehet még hozzá tenni almát és6vagy husit is)
Elkészítés: A céklát szépen vékonyan meghámozom, 4-be vágom. 1 pici tálkába (jénai) teszem, és teszek alá nagyon kevés vizet. A víz csak arra kell, hogy gőz képződjön. Lezárom alufóliával, és berakom a sütőbe. Kb 20 perc múlva, amikor már félig megpuhult a cékla, hozzáadom a felkarikázott krumplit, és lefedve visszarakom a sütőbe. Ekkor már a cékla is eresztett levet, úgyhogy a krumpli a cékla levében fog párolódni. Újabb kb. 15 perc alatt elkészül a finom puha cékla és krumpli, mehet a turmixba.
Én így csináltam, amikor a lányom pici volt. Nem kellettbele semmi, nagyon finom volt só nélkül is. próbáld ki simán. A piciknek mégnemkell só, mi rontjuk el az ízlésüket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!