Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki az Aludj jól gyermekem...

Aki az Aludj jól gyermekem módszert végigcsinálta, tapasztalt ilyent?

Figyelt kérdés

Előre megkérek mindenkit, aki nem ért egyet ezzel a módszerrel, ne válaszoljon! Köszi!

Szóval 19 hónapos a fiam. Egy éves volt amikor ezzel a módszerrel megtanítottam egyedül elaludni (át is aludta szépen az éjszakákat), aztán a múlt hónapban beteg lett, ismét kelt éjjel, persze nem hagytam sírni,vele voltam végig. Most viszont már a betegségen túl vagyunk, persze hozzászokott hogy a fél éjszakát az ágya mellett ülve töltöm és nem akar nélkülem elaludni sem. Újból nekiláttunk a módszernek, három napja csinálom és nagyon kitartó az én drága fiacskám. Már ritkábban kel éjszaka, nem 5-6szor csak kb 2-3 szor. A kérdésem az, hogy más is tapasztalt olyant, hogy berekedt a babája a sírástól? Nincs megfázva, nem náthás, de a hangja enyhén rekedtes, ez lehet a sírástól van? A másik kérdésem pedig az, hogy hajnali 5kor rendszerint megébred és át akar jönni közénk aludni, ha átviszem,legtöbbször szépen alszik reggel 9ig. Nem tudom jó e ha oda szoktatom. Ti mit tennétek? Hagyjam éjszaka sírdogálni vagy vigyem oda közénk?

Előre is köszi a válaszokat és bocsánat hogy ilyen hosszúra sikerült... :)

2010. szept. 13. 21:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Én csináltam a könyv alapján tanultakat és elég hamar eredménye is lett.Persze anyám nem jött hozzánk addig látogatni...

Aztán elkezdett fogzani és nem aludtunk családilag pár hónapig, nagyon megszenvedtük.Aztán próbáltam visszaszoktatni a saját ágyába és nem ment.Annyira makacs volt, hogy én törtem meg...azóta is köztünk alszik.Szóval, ha odaszoktatod magatokhoz, nemigen lehet leszoktatni róla.

Most két éves a lányom, és újra babát várok és nincs egy nyugodt éjszakám, iszonyú kényelmetlen, mert ő természetesen keresztben alszik.Most ott tartok, kiköltözöm a nappali kanapéjára.

2010. szept. 14. 07:22
 12/20 anonim ***** válasza:
0%

Az utolsónak írnám:ez nem amiatt van,h köztetek alszik,hanem amiatt,h az elején "elvadítottad".Az én gyerekeim a kezdetektől köztünk aludtak,de 2 évesen már a saját ágyukban,gond nélkül,egyedül.Ők ui az elején azt szokták meg,h ott vagyunk,nem kell sírni,főleg feleslegesen,válasz nélkül,mert anélkül is megnyugtatja őket anya vagy apa.Ezt megszokták,tudják,nem félnek attól,h esetleg egyedül kell lenniük,ha nem akarnak-úgyh átalusszák az éjszakát.:)Ezért rossz az aludj el módszer,mert a gyerek csak bizonytalan lesz tőle,mert nem számíthat az anyjára-tehát amikor mégis mellékerülhet,esze ágában sincs elválni tőle.Ezt kéne megérteni és átgondolni annak,aki ezt a módszert alkalmazza.Nagyon sok "visszaesést" hallottam-olvastam olyanoktól,akik így altatták a gyereküket-olyankor,amikor a kevésbé brutális módon altatott gyerekekkel már régen nincs ilyen gond.

Megéri?

2010. szept. 14. 08:49
 13/20 anonim ***** válasza:
teljesen egyetértek az utolsó válaszolóval. nagyon szépen megfogalmaztad a lényeget.
2010. szept. 14. 08:54
 14/20 A kérdező kommentje:
A második hozzászólónak: Én értem hogy mit szeretnél üzenni. Bocsánat, de már minden ilyen hozzászólásban a rosszat látom! Tudom, hogy neki ez lenne a legjobb, ha folyton köztünk aludna... Próbáltam nem sírni hagyni, ültem az ágya mellett heteken át éjszaka is órákat, arra gondolva hogy ez is egy időszak és majd elmúlik, de nem változott a helyzet, sőt ott rontottam el, mert hozzászokott hogy csak akkor alszik el ha anya mellette van. Magunk közé venni egész éjszakára nem szeretném, viszont az hogy éjszaka órákon át az ágya mellett gubbasszak és folyton úgy kell kiosonni, hogy jaj meg ne ébredjen, aztán eltelik 10 perc megébred,nem vagyok ott, akkor megint sírás és vissza...Szerintem ez sem a legjobb megoldás...
2010. szept. 14. 08:57
 15/20 A kérdező kommentje:
Jah, az utolsóknak még annyit, hogy már megint olyan szólt hozzá aki nem is olvasta a könyvet! Ezt nagyon nagyon utálom!! Minden gyerek más és más! A Tied olyan, az enyém meg emilyen! Nem lehet általánosítani! Mi az hogy elvadította a gyerekét és brutális módszer!??? Úgy csinálsz mint ha mi itt kutyának néznék a gyerekünket, azért álljon meg a menet! Én nem hagytam magára a fiamat, tudja jól hogy vagyok neki, bemegyek hozzá és megnyugtatom! Nem arról van szó hogy beteszem az ágyába és addig üvölt amíg el nem alszik! De tudod mit, nem állok le vitatkozni Veled...
2010. szept. 14. 08:59
 16/20 anonim ***** válasza:

Én írtam,és OLVASTAM ezt a fantasztikus "művet"!És igenis brutális,h hagyd ordítani a gyereked amíg bereked,amíg összehányja magát,amíg álomba sírja magát.Én nem egy,hanem négy gyereket altattam más módszerrel,aminek nem az a lényege,h egyedül legyen,amikor rám lenne szüksége.és sírás aludtak el,nem ébredtek ordítva.

Egyébként,ha ilyen jó kis módszer,akkor vajon miért is nem működik?Alszik a gyereked?Nem.Csak rekedtre sírta magát.Ne mondd már,h nem brutális...

2010. szept. 14. 09:54
 17/20 A kérdező kommentje:
Figyu! Olvastad a kérdést! Nem vagyok kíváncsi az ilyen válaszokra, direkt kiírtam, mert nincs kedvem vitatkozni! Úgyhogy erről ennyit!
2010. szept. 14. 10:15
 18/20 anonim ***** válasza:
JÓ A MÓDSZER CSAK ÉRTELMEZNI IS TUDNI KELL!!!! Nem bizonytalalnítja el a gyereket, anya bejön megnyugtatni, így tudja hogy nincs egyedül magára hagyva hanem azt az üzenetet kapja hogy itt vagyok de most alvás van!!!Aki nem is olvasta el az ne kritizálja inkább!!! Az alvás tanúlt módszer, a 7 hós lányom este 7 től alszik reggel 7 ig mióta alkalmazzuk a módszert! Az előtt meg 6-7 szer kelt éjjel....tényleg szörnyű hogy mindenki KIPIHENT ÉS NYUGODT NAPPAL :))))) SZŐRNYŰ!!!!
2010. szept. 14. 13:56
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm az utolsónak! :)

Egyébként nem a sírástól rekedt be, sajnos megfázott, már náthás és hőemelkedése is van...

És egyszer sem hányta össze magát a sírástól!!!!!!!

2010. szept. 14. 14:10
 20/20 anonim ***** válasza:

Igazán nincs mit :) ez mindig vitatott kérdés lesz, de mindenki maga döntheti el hogy milyen módszert alkalmaz és szerintem ezt senkinek nincs joga bírálni max ne alkalmazza!!!

Nálunk sem volt hányás , ájulás csak hiszti volt ami pár nap után elmúlt...azóta ahogy leteszem már alszik is, nincs szenvedés...nekünk nagyon bevált.

Szerintem a reggeli kis kéredzkedés nem baj, de döntsd el hogy szeretnéd-e:) ha 9-ig így alszik én tuti áthoznám :))) ha úgy döntötök hogy nem akkor ne hozzátok át. Szerintem még kis idő és vissza áll a rend! Kitartást hozzá!!....sajnos (vagy inkább szerencsére) nem tudok tapasztalatot írni mert eddig mi nem zökkentünk ki.

A leszólásokkal meg ne is törődj! :)

2010. szept. 14. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!