Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki az Aludj jól gyermekem...

Aki az Aludj jól gyermekem módszert végigcsinálta, tapasztalt ilyent?

Figyelt kérdés

Előre megkérek mindenkit, aki nem ért egyet ezzel a módszerrel, ne válaszoljon! Köszi!

Szóval 19 hónapos a fiam. Egy éves volt amikor ezzel a módszerrel megtanítottam egyedül elaludni (át is aludta szépen az éjszakákat), aztán a múlt hónapban beteg lett, ismét kelt éjjel, persze nem hagytam sírni,vele voltam végig. Most viszont már a betegségen túl vagyunk, persze hozzászokott hogy a fél éjszakát az ágya mellett ülve töltöm és nem akar nélkülem elaludni sem. Újból nekiláttunk a módszernek, három napja csinálom és nagyon kitartó az én drága fiacskám. Már ritkábban kel éjszaka, nem 5-6szor csak kb 2-3 szor. A kérdésem az, hogy más is tapasztalt olyant, hogy berekedt a babája a sírástól? Nincs megfázva, nem náthás, de a hangja enyhén rekedtes, ez lehet a sírástól van? A másik kérdésem pedig az, hogy hajnali 5kor rendszerint megébred és át akar jönni közénk aludni, ha átviszem,legtöbbször szépen alszik reggel 9ig. Nem tudom jó e ha oda szoktatom. Ti mit tennétek? Hagyjam éjszaka sírdogálni vagy vigyem oda közénk?

Előre is köszi a válaszokat és bocsánat hogy ilyen hosszúra sikerült... :)

2010. szept. 13. 21:57
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
52%

Berekedhetett a sírástól, met megerőltethette a hangszálait. Nekem is volt ilyen, sokáig is tartott. Amikor a lánomnak rekedt volt a hangja, akkor a doki calcium pazsgőtablettát ajánlott. szépen el is múlt.

A többire nem válaszolhatok.

2010. szept. 13. 22:00
 2/20 anonim ***** válasza:
29%

Te, amikor kicsi voltál, szerettél anya és apa mellett aludni? Odabújni hozzájuk a melegbe? Megnyugodtál akkor? Sírtál, amikor anyuval akartál lenni, de nem jött be a szobádba? Milyen érzés volt, hogy nem reagál a sírásodra? És milyen érzés töltött el, amikor végül bejött? :)

Szerintem hagyhatod magatok mellett hajnaltól, de én nem a könyv alapján mondom ezt. Azt nem ismerem.

2010. szept. 13. 22:10
 3/20 anonim ***** válasza:

Szia4

Én még nem hallottam erről a módszerről.

Egy éves a lányom, hála az égnek két hetes kora óta végigalussza az éjszakát a szobájában.

Leteszem és alszik.

De kb 1 hónapja kezdte, hogy leteszem, és sír és sír és sír :(

Van, hogy egy órán keresztül is. Rossz hallani, nem tudom mit csinálja.

Segíthet ez a módszer nekünk ebben?

Bocsi, hogy a kérdésedre nem tudok válaszolni!

2010. szept. 13. 22:13
 4/20 A kérdező kommentje:
Igen, azt látom hogy a könyvet nem ismered, mert én reagálok a sírására, igen is bemegyek hozzá, megnyugtatom és utána jövök ki... De kértem hogy az ilyen válaszolók kíméljenek!!!!!!!!!!!!
2010. szept. 13. 22:14
 5/20 anonim ***** válasza:
39%

Igaza van a másodiknak, ráadásul olyanm hamar felnőnek.

Nekem a kicsi 18 hós, hajnalban, kora reggel jön közénk.

Este meg cicizés után elalszik az ölemben és berakom az ágyába.

A nagyfiam is aludt köztünk, aztán leszokott róla.

A módszert nem alkalmaztam és nem is áll szándékomban ezt tenni.

2010. szept. 13. 22:17
 6/20 anonim ***** válasza:
74%

Köszönöm a "kedvességed" :(

Ezek után nem is tudom mit kívánjak...

2010. szept. 13. 22:17
 7/20 A kérdező kommentje:
Szerencsés vagy, hogy ilyen jó alvó a kislányod! Az én fiam sajnos egy éves koráig nem aludt át egy éjszakát sem... De nem is az volt a baj, hogy be kellett menni hozzá, hanem hogy 1-2 óránként kelt, de szó szerint és minden éjjel, kb. 20 perc volt mire visszaaltattam, addig nem mehettem el mellőle. Szóval legjobb esetben 1,5 órát aludtam egyben. Persze napközben ingerült voltam a kialvatlanságtól. Ez nem tett jót sem nekem, sem a férjemnek, sem a babámnak. Úgy döntöttem lépni kell, hogy ne essünk szét. Ennek a módszernek a lényege, hogy meghatározott időközönként be kell menni a babához, beszélni hozzá, megnyugtatni és kijönni. Ezt addig kell csinálni még el nem alszik. Az első pár nap nagyon nehéz, mert hát sír arany szívem,de megtanulja hogy nem vesztem el, itt vagyok, csak nem ülök bent nála az ágya mellett. Így szépen megtanul egyedül elaludni. Ha érdekel el tudom küldeni Neked a könyvet!
2010. szept. 13. 22:20
 8/20 A kérdező kommentje:
Éjszaka nem hagytam még egyszer sem sírni, még mindig átvittem magunkhoz aludni. Csak az érdekelt, hogy szerintetek jól teszem-e?! De látom nagytöbbségben azok vannak gépközelben, akik ellenzik a módszert! :D
2010. szept. 13. 22:22
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Én vagyok a bizonyos második. Nem bántásnak írtam a kérdéseket, csak hogy esetleg gondold át végig magadban egy másik szemszögből.

Ettől függetlenül én elfogadom a döntésedet, nagyon sokan döntenek így valamiért.

Viszont a kérdésedre válaszoltam: szerintem hagyd magatok mellett hajnaltól reggelig. Szerintem ezzel nem ártasz a gyermekednek.

2010. szept. 13. 22:26
 10/20 anonim ***** válasza:
0%

Én megértem a problémádat, mert sajnos most mi is egy ilyen korszakban vagyunk. 9 hónapos lányom egyszer csak nem akar egyedül elaludni... szerencsére azért nem minden éjjel van ez. Ha mellém rakom akkor alszik! De! Én nem akarom közénk szoktatni, ne ezt szokja meg. Én is bemegyek hozzá meg simizem, sutttogok neki kicsit, és kijövök. Azt vettem észre minnél többször megyek vissza annál tovább huzza az elalvást. ha képes vagyok a sírását halgatni akkor pár perc és elalszik magától. Nem sír erősen, nem izzad le tőle, vagy nem reked be... Legyél kitartó, szükséged van neked is a pihenésre, én tudom milyen vagyok mikor nem alszom eleget... :-(.

Tudod itt azok állnak amellett, hogy "nem hagyom sírni a babámat", akiknek van sok segítségük, tuti a férjük mos, főz, vasal, anyós meg takarít :-)))így kipihentek! Amikor szopott a kicsim én se hagytam sírni. Lehet hogy hamarabb elaludna kicsid magától, ha nem ugrálnál be hozzá annyiszor. Sokszor van , hogy felsír vagy felnyögdécsel éjszaka és egy pár pillanat, de alszik is. Mégis rohantam be hozzá, na ezzel végleg felébresztettem. Idő volt mire rájöttem nem kéne zavarnom az alvását. Van hogy 13 órákat alszik, szóval a könyvet nem olvastam, de követem a módszert. És működik!

2010. szept. 13. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!