Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Pontosan mikre van szükség,...

Pontosan mikre van szükség, és hogy zajlik egy újszülött fürdetése?

Figyelt kérdés
Kiskád az oké, de a fürdetőket, meg a fürdés utáni teendőket (olajozás, hintőpor stb) nem értem.
2010. szept. 13. 20:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Az újszülöttet én pontosan úgy kezeltem, ahogy a védőnőm elmondta: hidrofiles fürdetővel bekentem, amit a kiskádban lemostam róla. a köldökét nem érte víz. Ez után jött a köldökápolás alkoholos vattával, majd sebhintőporral. Erre rá a steril gézlap, amit takart a pelus. Gyógyszertári popsikráémet használtam, a hajlatait étolajjal kentem, hintőport máshová nem használtam.

Egyszer megpróbáltam használni a korábban saját használatra vett Johnson&Johnson kamillás babaolajat. Kipattogott tőle. Szintúgy a gyógyszertári hintőportól. Onnantól kezdve csak és kizárólag étolajat használtam a hajlatok kenésére, ahogy eredetileg is mondta a vődőnőm.

2010. szept. 13. 20:52
 2/5 anonim ***** válasza:

Én nem olajozom és nem hintőporozom, fürdetőkrémen kívül mást nem használunk, az a doki írja fel.

Fürdőkrémes vízben fürdik, aztán megtörölközünk, a füléből kitörlöm a vizet fülpucival, felötöztetem, megfésülöm és kész vagyunk. Popsikrémet nem használunk már régóta. Ha piros a popsija, akkor Neogranormonnal, vagy Sudocremmel bekenem.

A fürdőkrémet kis sűrű szűrőbe teszem és tussal átmosom rajta, így nem úszkálnak darabok a vízben, nekem ez jött be, mindig a babám fején volt az összes krém, ami nem oldódott fel, én ezt találtam ki.

7,5 hós.

2010. szept. 13. 20:57
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nálunk Szegeden a szülés utáni benttartózkodás alatt, tartanak oktatást a védőnők, többek között a fürdetést bemutatják egy újszülöttön.
2010. szept. 13. 20:58
 4/5 anonim ***** válasza:

szia, én így csináltam (kezdettől Nivea Baby családot használok):

Levetkőztetem a babát, bekenegetem babaolajjal az egész kis testét és a fejét is. Utána kibontom a pelust, bekenem a popsiját is. A kiskádba teszek egy textílpelust összehajtogatva, hogy ne a keményre tegyem. Ha egyedül fürdettem, egy kis textílanyagot a hasikájára is tettem, hogy ne fázzon meg, és mert akkor olyan érzése volt, mintha a hasát is fognám, így nem félt. A köldökcsonkot nem érte víz. Óvatosan megszappanoztam a kezem, megmostam a fejét, leöblítettem, megmostam a vállát, leöblítettem és így tovább. MIkor kivettem a vízből, akkor csepegtettem a szájába a Vigantolt, utána megtörölgettem először a popsiját, bekentem popsikrémmel, a combhajlatokat olajjal és bepelusoztam. Utána megtöröltem a fejét, fülét és orrát fülpiszkával, szemét lemostam forralt vízzel, sapkát a fejére. Utána jött a kis teste, köldökcsonkot kezeltem, ahogy előttem írták, bekrémeztem az egész gyereket és felöltöztettem.

2010. szept. 13. 21:19
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Az előttem szólók mindent pontosan leírtak, csak annyival egészíteném ki, hogy mi vettünk olyan szivacsot, amit a kiskádba lehet tenni, és arra a babát, így nem ügyetlenkedtem vele, hogy hogyan tartsam, és ő is biztonságban érezte magát, és puhán helyezkedett el a kis teste. Tescoban kb 1500 Ft volt. Kb 2-3 hónapig használtuk.
2010. szept. 13. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!