Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mióta szülők lettünk, a...

Mióta szülők lettünk, a férjem megszűnt ember, férfi lenni, az így szokott lenni mindenhol?

Figyelt kérdés

Anyukákról szoktam ezt hallani, de nálunk fordítva van. Mindjárt 3 éves a gyerkőc.

Mióta megszületett, nem beszél velem szinte csak a gyerekek dolgairól, azt mondja, hogy velem van a baj, ha bármi másról beszélnék, nem is hallott még ilyen gáz anyáról, aki ilyet tenne és elvárna az apától és egyáltalán ilyen pici gyerekek mellett megfordul a fejében más dolog is, mint a kicsikkel kapcsolatos dolgok. Tényleg beteges vagyok, valami nagy gond van velem? Ti, hogy veretek ki a fejetekből azt, ami nem gyerek téma? Egészsége anyánál meg sem jelenik igény arra, hogy ne csak a kocsiról beszéljen, minden percét kiteszi a róla való gondoskodás, gondolkodás, beszéd? Más nincs, max a védőnő, akivel beszélek.

2022. márc. 13. 07:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
87%
A férjed nem komplett, közölném vele, hogy vagy változtat, vagy mehet amerre lát.
2022. márc. 13. 08:42
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Azért azt nehezen hiszem el, hogy gyerekvállalás előtt teljesen normálisan beszélt a dologról, ugyanaz volt a hozzáállásotok, erre gyerek után 180 fokot fordult volna..
2022. márc. 13. 09:02
 13/20 A kérdező kommentje:
Gyerekvállalás előtt nem volt olyan, hogy csak x témában beszélhetnék.
2022. márc. 13. 09:05
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Huuu nehêz ügy.Nálunk semmi nem változott!Viszont én a helyedben elgondolkodnék,hogy biztos a gyerek születése után változtak meg a dolgok?Biztos előtte minden ok volt?Nem tudom mit értesz ezalatt hogy az embernek mikor tol lehetnek más gondolatai mint a gyerek?Szexre gondolsz?Kb.újszülött korátol.Nem csak anya,apa vagyunk,hanem házaspárok,szerelmes párok!Kell az intimintás.Nem is értem a kettő miért zárná ki egymást!Nem a gyerek körül forog azért minden!Igaz hogy a szülők nagyja részt a babával vannak elfoglalva,de kell idő egymásra is!
2022. márc. 13. 09:15
 15/20 A kérdező kommentje:
Nem. Illetve nemcsak. Munka, rokonok, ismerősök, politika, filmek, ruháink( nem a gyerekeké), könyv, film. Semmi ilyesmi, mert ezek nem anyukáhiz méltó témák, öt sem érdeklik, mert a gyerekkel van elfoglalva, nem ahogy mondja, a hülyeségeimmel.
2022. márc. 13. 09:21
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
És Te mit szeretsz ebben a kapcsolatban?
2022. márc. 13. 10:22
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy mi a normalis szerintem itt rajtad nem segit. A gond ott van, hogy masok az elkepzeleseitek. Vagy megtanultok segitseggel, vagy anelkul javitani a kommunikaciotokon, vagy valamelyikotok elfogadja, hogy ez van, vagy elobb-utobb borul az egesz. Kerdes, hogy nala vajon meddig tartnak ezek a gondolatok. A gyerek elso harom eveben azert a legtobben megborulnak igy vagy ugy. Igy en azelott nem feltetlenul valnek, de megprobalnek szakembert bevonni, eljutni parterapiara. Akar ugy felvezetve neki, hogy o is elmondhatja ott, hogy ez a baja. Ha elotte nem ilyen volt, akkor a kozos egyutt toltott idore valo tekintettel megtennem, amit csak tudok, hogy a helyzet pozitiv iranyba valtozhasson. Ez akkor sikerulhet szerintem, ha mindketten elengeditek a masik kontrollalasara valo vagyatokat: o azt, hogy neked hogyan kellene viselkednie szerinted, neked meg azt, hogy neki mit kellene gondolnia.
2022. márc. 13. 10:27
 18/20 anonim ***** válasza:
55%
Nyilván beszéltetek arról gyerekvállalás előtt, hogy mit gondol a szülői szerepekről, mi a feladata egy anyának és egy apának, mi fér bele és mi nem. Nehezen hihető, hogy előtte mindenhez korrekten állt hozzá, hirtelen meg beszélni sem enged semmiről.
2022. márc. 13. 10:52
 19/20 anonim ***** válasza:
Nem, ez nagyon nem normális. 4 gyerekünk van pici korkülönbségekkel, de még amikor a 4, 3 és 1 évesek mellett voltam terhes a legkisebbel, akkor is volt más témánk, azóta, hogy megszületett ő is, végképp.
2022. márc. 13. 13:37
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Az egész terhességemet végigs..eltük a férjemmel. Az utolsó hónapot nem csak egészségügyi okból. És őszinte leszek, én nőként, anyaként alig bírtam kivárni a szülést követő 6 hetet együttlét nélkül. És ha anya vagyok, ha nem, maximálisan megmaradtam nőnek. Imádom az együttlétet és borzasztóan igénylem is. Ettől függetlenül imádom a fiamat és nagyon-nagyon sok időt töltöttem vele piciként. Most már kiskamasz, úgyhogy szerencsére egyre inkább tudunk hódolni a férjemmel egymásnak.

Egyébként nála is volt egy ilyen időszak. Na, nem ilyen beteges, mint a te párodnál. De egy időben ő sem látta benne a nőt, bármennyire is adtam magamra, csinos voltam, nem volt együttlét. Ő is sokszor fáradt volt, nem volt egyáltalán igénye a dolgokra. Nem volt neki más, mert csak dolgozni járt el, viszont családi körben dolgozott, reggel beültek az autóba, mezőgazdaságban dolgoznak, kimentek területre, munka végeztével be az autóba, go haza. Szóval nem azért volt ilyen, mert megcsalt. Pusztán meg kellett tanulnia neki is, hogy attól, hogy szülők lettünk, még nem szűntünk meg nő és férfi lenni.

Beszélj mindenképpen a pároddal, mert ezek nagyon nem normális dolgok a részéről. Ha ilyen marad, akkor pedig nem ő lesz számodra a megfelelő társ.

2022. márc. 13. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!