Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor adjam a babamnak a...

Mikor adjam a babamnak a gyumolcsot, ha nincsen tizorai?

Figyelt kérdés
Sajnos barmit csinalok nem tudom bevezeteni a tizorait. Kisfiam 9 korul ebred es mire megetetem mar lassan 9:30. Ejjel vagy hajnalba nem ebred igy nem tudok neki tapszert adni, hogy a reggel 9-9:30-as etkezese gyumolcs legyen. Igy reggel 9 korul iszik 250ml tapszert, delben 12-13 ora kozott kap fozeleket (egyik nap siman masik nap husival), Utanna 15-16 ora kozott valamikor adok neki megint 220ml tapszert. Vacsorara ami 18 orakor van kap tejpepet, zabpelyhet, baba muzlit (ezeket nagyon imadja). 20 orakor amikor lefekszik akkor adok neki ismet 220ml tapszert. Adjam neki a gyumolcsoket 15-16 ora kozott es ne adjak neki tapszert? Megcsak 7 honapos mult, nem tudom, hogy jo otlet kivaltani mar 3 etkezest vagy inkabb adjak neki este 18 orakor gyumolcsot de akkor viszont nem kap muzlit vagy zabpelyhet amit imad. :( Szoval nem tudom mi lenne jobb. Mert azert az sem lehet, hogy nem eszik gyumolcsot egyaltalan. :( Eseteleg egyik nap legyen az abed gyumolcs?
2010. szept. 13. 09:19
 1/8 anonim ***** válasza:
Nálunk sem volt tizórai.Én a gyümit uzsonnára adtam neki.
2010. szept. 13. 09:21
 2/8 anonim ***** válasza:
adhatod nyugodtan uzsira, ahogy előttem írták.
2010. szept. 13. 09:22
 3/8 anonim ***** válasza:
keverd a tejpépbe, zabpehelybe
2010. szept. 13. 09:27
 4/8 anonim ***** válasza:
Mi is 9-kor kelünk, délben eszik legközelebb (főzeléket), úh én is délután adok neki gyümölcsöt, de akkor 2x is.
2010. szept. 13. 09:45
 5/8 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen lanyok, akkor kiprobalom ma delutan adok neki 15-16 ora korul. Egyebkent most nezegettem es irja a muzlis dobozon, hogy lehet gyumolcsel es joghurtal is keverni nemcsak tapszerrel, igy lehet teszek neki a gyumolcs purehez, hogy laktatobb legyen. Koszi mindenkinek.
2010. szept. 13. 09:55
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Esetleg reggel adj kevesebb tápszert, szerintem a 250 nagyon sok. Ha kevesebbet kap, előbb megéhezik. Akkor adhatsz neki gyümölcsöt. Aztán ebédre mehet a húsos főzelék.

Uzsonnára adhatsz neki tejpépet, vacsira tápszert.

Ha este 6kor kapja a tejpépet, zabpelyhet, és 8kor már adod neki a 220 tápszert, úgy nagyon közel van a 2 evés egymáshoz, lehet,hogy még nem is éhes. Jóllakik, túl jól és ezért is kelhet reggel később.

Nálunk ez vált be, hogy kevesebbet kapott reggelire. Ha rendes adagot kapott, akkor aznap nem volt 5 evés, és ilyenkor reggeli tápszer, ebéd főzelék, uzsonna gyümölcs kekszel, vagy tejpép, vacsira tápszer.

9 hós

2010. szept. 13. 14:45
 7/8 anonim ***** válasza:
Na, ezzel én is így voltam. Az én babám is későn kelő. Én most már úgy csinálom (13 hós), hogy ha itthon vagyunk és időben kel, akkor délelőtt kap gyümit. Ilyenkor nem a jóllakás a cél, ez csak nasi. Ha elmarad, akkor délután a joghurtjába, sinlacjába kapja meg. Ennyi. Jóllakik étkezés nekünk is 4x van, reggel táp, néha csíp velem reggelit, gyümi nasinak, aztán főzelék, alvás, du. joghurt vagy sinlac, vacsira eszik velünk pár falatot, és fürcsi után tápi a fő kaja.
2010. szept. 13. 16:16
 8/8 anonim ***** válasza:
Nahát, ez aztán a véletlen egybeesés! Pont ma írtam én is ki egy hasonló kérdést: "Hánykor adjak főzeléket a Kisfiamnak, ha mindig későn kelünk." Nekem is 7 hós a Babám, fiú, és későn kel.:)) Bár nekem inkább az volt a gondom, mikor adjam a főzit, de ahogy olvasom a Ti étrendeteket, sztem már túl sok Neki a tejalapú kajcsi, úh én a 16 órai tápszert hagynám el, és adnék helyette gyümit. Ha van számomra is ötleted, nyugodtan írj:)
2010. szept. 13. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!