Érdemes D.D. Step cipőt venni?
A fiam már tud menni, 18 hónapos elég keveset van lent egyéb okok miatt, de nem tudom hogy mennyire "éri meg" 10 ezren felül kiadnom egy márkás cipőre miközben alig használja. Nézegettem a H&M-es cipőket, az csak pár ezer ft. Mindenképpen muszáj "drága" cipőt venni? Eddig minden egyes cipője D.D. step volt, persze alig voltak a lábán, teljesen pénzkidobásnak érzem. Ti mit tennétek a helyembe? Vegyek továbbra is D.D. stepet vagy arra a pár alkalomra amennyit lent van elég egy "olcsóbb" is mint például egy H&M-es cipő?
(Nem, nem sajnálom a fiamra a pénzt, de abból a több ezer forintból amit a DD step cipőért adnék tudnék neki belőle venni ruhát,játékot,kaját, mivel úgy sincs kihasználva a cipő!)
Én sose vettem olcsó cipőt.Az az egyetlen dolog amiből se használtat se gagyit nem vettem sose.
Igen,igen a H&M és a Deichmann is nagyon cuki kutyusos meg színes cipőket árul,de a fele tönkre b*ssza a gyerek még formálódó lábacskait.Főleg ha hajlamos a láb problémákra.(bedőlt boka,kifelé álló lábak..)
A gerincet is tönkre teszi a nem megfelelő cipő.
Valamelyik cseszettül csúszik is.Műanyag talpúak rendszerint,főleg ha egy kicsit vizesek vagy porosak lesznek.Könnyen be is áznak,mert ragasztottak (és abból is a gagyi ragasztóval) nem pedig varrott cipők.Nem is bőr egyik sem,szerintem csak max műbőr mind.
SZERINTEM megéri inkább az a 10.000 forint egy tartós cipőre mint pár hetentente/havonta 3.000 a bénábbakra.
De persze ez megint olyan,hogy csak én gondolom így.Hogy neked mi fog bejönni vagy mi nem..
D.D step,Lolka,MEMO,Ponte,SupyKids,Nike (az Air Max cipőik nagyon kényelmesek gyermekre is,mi hosszabb sétára mindig azt adjuk rá),DRK és Skechers cipők is nyáriból nagyon könnyűek.
Nekem a Ponte és Adidas cipők nem váltak be a gyerekek lábain,de a többi között biztos hogy találsz olyat ami méret váltásig tökéletes a lábára.(ha nem maradsz végül más cipőknél)
Ha a gyerek lábfejlődésére ugyanolyan hatással lenne egy olcsóbb cipő, mint mondjuk a fent említett ddstep, nem gondolod, hogy azt ajánlaná mindenki?
A lábuk most fejlődik, én nem vagyok hajlandó ezen spórolni. Inkább van 3 bodyval és 2 nadrággal kevesebbje/méret.
Hát mi D.D step cipőkkel kezdtük.1x vettem neki 5000ft cipőt és ég meg föld a gyerek mozgása bennük.Nyilván a minőségi javára.Stabilabban magabiztosabban közlekedik benne, mert valóban hajlik a cipő talpa.A h&m meg olyan merev volt, hogy csak toporgott benne mintha be volna kakálva.
Amennyit az elején hordta, simán hordhatja a második gyerek is akár.Nem koptak carrá.
Nem költünk extrém árban semmire, ruhára meg ilyenekre, de a cipőre arra nem sajnálom a 15000-20000 ezret.
Úgy csinálnak sokan mintha havi szinten kellene cipőt venni :D
Oké,hogy valamelyik baba jár már viszonylag korán,de akkor se hiszem,hogy egy éven belül 12 méretet nő a lába,hogy havi szinten kelljen újat venni.
Akkor meg már tényleg legyen normális amit rá adsz,nem? :D
Bár ezeket a gagyikat persze,hogy sűrűn kell cserélni pillanatok alatt tönkre megy.
3 hónap alatt ha csak 4.000-ért veszed a cipők darabját ott vagy,hogy kiadtad azt az árat amit 1 cipőre adtál volna és talán tovább is tudnád használni.
Nekünk pl fél év kellett,hogy 20-as cipő kicsi legyen.
De mindenki nyílván maga látja,hogy mi éri meg neki és mi nem.Én biztos,hogy meg se kockáztatnám az ortopédiai gondokat azt még utána akár évekig nyöghetnénk.
Nekünk a 19-20-as cipő volt jó fél évig,a 21-es most meg van 4 hónapja.
Örülök neki,hogy inkább a normálisabbat vettem meg.Cipőn nem spóroltam soha.Bár én 1-2 naponta le is megyek vele,nem egészséges sokat a házban lenni.Nem tisztul a tüdeje se,semmi ellenállósága nem lesz időjárással szemben sem.meg hát..na.Nem az a normális,ha mindig otthon ül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!