70 év feletti nagyszülőre milyen koru gyereket mernél bízni és mennyi időre?
Az én anyósom 76 éves és minden héten vigyáz fél napokra a 2 éves kislányomra. Mi visszük át a nagyszülőkhöz és megyünk is érte.
Saját otthoni környezetében 100%-os biztonsággal rá merem bízni. Játszótérre nem mennek kettesben és nem is kell közlekedniük sehova, de otthon gyönyörűen elvannak. Hétvégén van, hogy egész napokat játszanak.
Tök mindegy, hány éves, az általános állapota a lényeg. Anyósomék simán vigyáztak hatvansok-hetvenpár évesen 4 db, 2-7 éves unokára. Mondjuk kissé kipurcantak estére, de bajuk nem esett. :)
Anyám most 69, tesóm babája 3 hónapos, simán el fogja vinni a játszótérre szerintem.
Mérlegelni kell.
A mi családunkban nagyon széles a spektrum ki milyen állapotban van. Párom fogadott nagymamája hiába 75 éves mikor kijöttem a kórházból ő segített a baba körül. 5 hetesen el kellett utaznom 1-2 napra teljesen ő vigyázott rá.
A párom másik nagymamája már 80 éves, de demens, sokat imbolyog, szédül. Neki csak ülve adom a karjában, hiába erőlteti, hogy megfogja, cipeli, ringatja szívesen, nem engedem neki.
Neked kell tudni meg tudsz-e bízni benne.
Amíg pelenkás, addig én nem bizom rá (a saját nagyimról van szó, másnál máshogy van). Nem olyan jó a szeme, nem szeretném hogy kakás maradjon a feneke, mert a nagyi nem látja jól.
Olyan volt, hogy együtt lementek játszótetezni, én otthon voltam addig. Most 2 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!