Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem alszik este a babám?

Nem alszik este a babám?

Figyelt kérdés
3hetes a babám.Napközbe nagyon szépen alszik.Kajálások után fent van egy 1órát de van mikor egyből alszik.Aztán jön az este.Fél 9kor szoktuk fürdetni 9kor kapja a "vacsit" de onnantól kezdve nem alszik éjfélig van mikor hajnal 3ig.Sír szegénykém nagyon de a mellkasomon vagy a kezembe elalszik de amint berakom az ágyaba felkel és sír.Ma megpróbáltam,hogy előbb fürdetem fél 8kor fürdettem a kajájáért már 8kor sírt keservesen úgy,hogy fél 6kor evett.Nem tudom mi a baja este nem a hasa fáj szerintem.Napközbe szépen alszik,ébren létnél se sír,szépen kibirja az étkezések közti időt,de este valamiért borul minden,sír előbb kéri a kajáját és nem alszik.Hajnal 3 után szépen alszik.Most is a mellkasomon alszik de 8óta már kb 10x leraktam az ágyába és felkelt sír.De csak nem aludhat egész este a mellkasomon nem szeretném,hogy a gerincének rossz legyen mert gondolom nem ez a legjobb pozícíó a gerincének.Mitől lehet,hogy ilyenek az esték?(Tudom tudom van akinek sírosabb a babája.) Csak nem értem,hogyhogy mindig ugyan abba az időpontban.
2022. febr. 12. 21:49
 1/8 A kérdező kommentje:
Tápszeres sajnos,bár nem hiszem,hogy ezzel összefüggésbe lenne.
2022. febr. 12. 21:49
 2/8 anonim ***** válasza:
57%
Lehet megkéne probálnotok egy másik tápszert🤔
2022. febr. 12. 22:08
 3/8 A kérdező kommentje:
De akkor napközbe mért jó neki és csak este ilyen?
2022. febr. 12. 22:25
 4/8 anonim ***** válasza:
90%
Én nem vetném el a hasfájást sem. Próbald lefekvés előtt tornáztatni, simogatni a hasát. Kicsit a mozgatás hátha jobban lefárasztja. Egyébként a fürdés fel is tudja pörgetni, egy újszülöttet nem muszáj mindennap fürdetni. Pár hetesen még nem igazán koszos, max ha a pisis stb. Esetleg próbald meg ha berakod a kiságyba akkor simogatod, mellette vagy megpróbalod úgy megnyugtatni, hogy ne kelljen kivenni. Esetleg hogy érezze az illatod valami olyan ruhát rakj oda ami a tied. Az elején nehéz ez kitartás. Egy ilyen fiatal baba egyebként is sajnos sokat kel éjszaka még. Tehát az teljesen normális ha 3-4 óra után felébred, vagy esetleg a tápszer. Mennyit eszik este ? Mert irod hogy előbb kéri a kaját, lehet többet igényelne, többször ming amit adsz estére. Vagy esetleg még az esti alvás előtti alvásból keltsd hamarabb, próbáld ugy alakitani az etetéseket/mozgást, hogy egy nagyobb szünet legyen az esti alvás előtt, hatha akkor faradtabb és hama hamarabb alszik.
2022. febr. 12. 22:30
 5/8 anonim ***** válasza:
56%

Nálunk ugyanez volt.

Egyszer hajnal 2ig sírt ,mert addigra jöttem rá, hogy melege van a hálózsákban .....

De nálunk 2 hónapig csak a mellkasunkon aludt este.

Hol az én mellkasomon hol a páromén. Moccanni sem tudtunk mert ahogy leraktuk nekünk is felébredt. Én meg annyira fáradt voltam hogy inkább úgy aludtam órákon át, hogy a mellkasomon volt.

Aztán egyszer leraktam hasra aludni, gondoltam majd úgy azt hiszi továbbra is az én mellkasomon fekszik és majd alszik tovább..., és halistennek bevált.

Azóta 6 hónapos és csak hason alszik de így teljesen átaludja az éjszakákat.

Elaltattam a mellkasomon este vacsi után,és után beraktam óvatosan a kiságyba hasra. Nálunk ez volt a nyerő megoldás.

2022. febr. 12. 22:40
 6/8 A kérdező kommentje:
Szeret hason aludni ő is napközben az egyszer hason alszik de estere nem merem ugy altatni nehogy baj legyen
2022. febr. 12. 22:43
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz semmi baj

Mi is először óránként keltünk fel megnezni hogy nincs e baj de nagyon kis ügyes.

Nálunk mondjuk a szülés után a csecsemősök eleve azt kérték hogy oldalt vagy hason altassuk őket

Én egyébként is jobban tartok attól vagy tartottam, hogy a hátán a büfiben megfullad. Hasonfekve ha gáz van is kifolyik a szájából.

Millió baba alszik hason. Én biztosra veszem hogy ez a megoldás. A moro reflex is felébreszti. Hason ugye az sem tudja felébreszteni Igy

2022. febr. 12. 23:28
 8/8 anonim ***** válasza:
71%
Újszülöttet nem keltegetünk nappali alvásból sem. Egyetértek, hogy nem baj ha hason alszik, én akkor azért kapcsolnék légzésfigyelőt. Háton sem fog megfulladni a visszabukott tejtől, szóval a pólyázás is jó lehet. Kérdező, tudom min mész át, egyszer vége lesz hidd el. Ekkora volt a fiam amikor 3 napi nem alvás után elestem vele és akkor mondtam, hogy vége, letojom ki mit mond bevettem magam melle az ágyba. Elsőre aludt 4 órát egyben. Vannak babák akik ezt igénylik. Egyébként segíthet a pólya, fehér zaj, ringatás is, de olvass utána a negyedik trimeszternek. Ja és még valami az újszülöttek általában 9-11 óra között alszanak el éjszakára, szóval nem kell korán, időre fektetni őket. És tudom, hogy van akinek bejön, hogy korán fekteti, nekik természetesen így jó. Mindenkinek ki kell tapasztalni mi ami beválik. Kitartás!
2022. febr. 13. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!