Majdnem semmit nem alszik nappal a 2hós babám és este is van amikor 11:30kor alszik el, és reggel 7-8kor már felébred,Mit tegyek hogy jobban aludjon?
Az én babám is hasonlóan (nem) aludt.
Most 5 hónapos, már kialakult a napi rutinunk, így mindig ugyanakkor megyünk sétálni 1-2 órát és ő akkor végig alszik. Általában séta után még itthon is alszik a babakocsiban.
Van valami rutinotok már? Pl.séta fixen mindennap mondjuk 16kor vagy esti fürdetés 19:00körül? Ha az esti rutint szépen kialakìtjátok, az már hangolhatja az alvásra. Pl.nálunk a fürdetés előtt és alatt kis lámpa ég csak, nincs már hangoskodás, halkabban beszélünk, énekelek a babánkhoz. A fürdetés után törölközést egy kis simogatàs követi, majd szoptatás (másnál tápszer). Nekem ebbe belealszik és csak lerakom az ágyába.
Szóval szerintem fontos, h.a babának legyen egyre több fix dolof a napjàba, fontos a sorrendiség betartása is nagyjából. Ez nyújt majd neki biztonságot.
Nekem is 2 hónapos most a babám. Össze vissza aludt eddig, de úgy látszik, hogy a következetes napirend mostanra hozza meg a gyümölcsét.
Nekünk az esti rutin ami nagyon fix, 8 körül fürdés, felöltöztetem, aztán tápszer. Ebbe vagy belealszik, vagy egy kicsit még ringatom, miközben háttérben megy a porszívó ,( igen, a porszívó :D, ettől 5 perc után garantált az alvás). Éjszaka egyszer ébred, ugyanígy visszatudom altatni. Aztán reggel kelés után átöltöztetem, ezzel is jelezve, hogy kezdődik a nap, árnyékólók fel, és jöhet a tápszer. Ezután büfi, aztán leteszem a jatszószőnyegre, ahol elgügyörészik, ilyenkor gyors megreggelizem, beteszem a mosást stb. ( közben néha odamegyek, mutogatok pár játékot). Aztán megy az adamo hintába, napközben ott szokott aludni. Dél körül megint eszik, ugyanúgy büfi, játszószőnyeg és ekkor megyünk egy nagyot sétálni, ilyenkor alszik a babakocsiban. Amire még figyelek, hogy a fürdés előtti etetés után próbálom játékkal lefoglalni, lefárasztani, hogy jobban aludjon majd éjszaka. Így evések között alszik 1-1,5 órát, éjszaka pedig kb 10-et. De ez csak az utóbbi egy hétben működik rendesen. Kitartóan kell csinálni, és egyszer csak a baba is tudja, hogy most jon az alvás.
Az esti fürdetés után se alszik sőt.
Délután szoktunk sétálni de nem szereti, igaz lehet túloltoztetem, csak annyira félek hogy megfazik, mivel már taknyos és nagyon nehéz .
A lényeg ma épp aludt kint egy 45,percet de annyi csak.
Egyeb tippek
A túlöltöztetéssel pont az ellenkezőjét okozod. Jól megizzad és akkor fog majd meghűlni. Nem kell vele úgy bánni mint a hímes tojással.
5 fokban pl ezt add rá: harisnya, hosszúujjú body, hosszúujjú rugdalozó, sapka, és egy vékonyabb overál (nem az a téli hatalmas), erre takaró, labzsák csak ha fúj a szél vagy alacsonyabb a hőérzet.
10 fokban pl: hosszúujjú body, harisnya, vastagabb nadrág, vastagabb kötött kardigán, sapka, zokni, erre takaró.
15 fokban már csak rövidujjú body, harisnya, hosszú ujjú rugdalozó, esetleg egy vékonyabb felső ha nem süt a nap, sapka, erre takaró.
Mindig meleg van a takaró alatt, mikor kiveszem belőle, sehol nem hideg a kis teste és megizzadva sincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!