Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden babánál jelentkezik a...

Minden babánál jelentkezik a "szeparációs félelem"? Ti hogyan éltétek meg?

Figyelt kérdés
Kislányom 7,5 hónapos.Eddig minden éjszakát végigaludt este 7-től reggel 7-ig.Egy hónapja már külön szobában van és akkor sem volt semmi probléma.Ma este viszont nem ment az elalvás.A hálónkban aludt el velem és akárhányszor át akartam vinni a szobájába csak felébredt és sírt.Úgy aludt el,hogy szorosan hozzám bújt az arcát az enyémbe nyomta amennyire tudta és a kezemet nem engedte el csak szorította.(23h-kor sikerült elaludnia)Még nincs foga talán ez annak az előjele lehet vagy a szeparációs félelemnek...Nagyon sajnáltam szegénykét olyan kis ártatlanul és ijedten nézett rám.Ilyenről nincs tapasztalatom.Köszönöm a válaszokat.
2008. dec. 15. 23:13
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
csak a türelem segít! sajnos nem minden babánál jelentkezik,pedig az egészséges lelki élet része, egy fontos fejlődési fok. Beszélgess hozzá,maradj ott vele,míg elalszik,h minél nagyobb biztonságban érezze magát. ki fogja nőni
2008. dec. 15. 23:29
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk alszik szerencsére, de nálunk is jelentkezik már. A kislányom is pont ennyi idős. Úgy jelentkezik nála, hogy csak tőlem fogadja el a kaját, és ha apukája pelenkázza, vagy böfizteti, akkor is engem keres mindíg. Majd kitörik a kis nyaka annyit fogolódik csak hogy engem lásson. Tegnap például kimászott a szobából és kijött utánam a konyhába, majd később a fürdőszobába, mert hallotta hogy ott vagyok. Nem fél senkitől még eddig szerencsére, de nagyon anyás lett. Azért félek ettől mert lehet hogy kórházba kell mennem és nem tudom mi lesz akkor. Persze semmi képp nem akarok befeküdni és majd próbálom megdumálni a dokival az ambuláns kivizsgálást mert a babám mindnnél fontosabb. A kislányomnak van már négy foga, írtad hogy lehet hogy a te babád is fogzik ami nincs kizárva. Lefekvés előtt kend be az ínyét hátha akkor nyugodtabban el tud aludni. Sok sikert.
2008. dec. 16. 07:49
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Mi 8 hónaposak vagyunk. A fogzás és a szeparációs szorongás minden babánál általános ilyen korban. Van olyan éjszaka, amikor azért sír fel a kisfiunk, mert a foga jön, és van olyan éjjel, amikor azért, mert szorong.

Így a kettőt megkülönböztetni (nálunk legalábbis):

- Ha a foga fáj, akkor nem kel föl, csak félálomban fekve és a szájába nyúlkálva sokszor felsír és forgolódik, majd rövidebb sírás után elalszik.

- Ha szorong, akkor feláll/felül a kiságyában, néz nagy kerek szemekkel a sötétben és úgy sírdogál.

Én ilyenkor magam mellé veszem és együtt alszunk tovább. (Tudom, sokak szerint nem helyes, de ilyenkor látszik, hogy megnyugszik és boldog.)

Egy "csel": Ha egész nap "pörgős" napja volt és este is sokáig játszunk együtt, elfárad és úgy alszik mint a tej, legalábbis hajnalig.

2008. dec. 16. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!