Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi kell egy kisbabának?...

Mi kell egy kisbabának? Hasznos, haszontalan? Kelengyelista? (bővebben)

Figyelt kérdés

Tudom, hogy van számtalan hasonló kérdés már az interneten, de szeretnék "friss" tapasztalatokat, véleményeket.

Mikkel készültél a kisbabád érkezésére?

Mi volt az, amit megvettél és valóban hasznos volt, illetve ennek ellenkezője, azt hitted kell, de teljesen felesleges, haszontalan volt?

Írtam kelengyelistát már, folyamatosan bővítem, kíváncsi vagyok tapasztalt(abb) anyukák véleményére.

A felszereléstől kezdve az utolsó kis ruháig minden érdekel. :)

2022. febr. 4. 16:31
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Hordozós kabát (lidl)
2022. febr. 4. 18:25
 12/23 anonim ***** válasza:
55%

Ami nekünk hasznos a kiságy, babafészek, pihenőszék, játszószőnyeg, babakocsi.

Nem vettem kiskádat, légzésfigyelőt, bébiőrt, szoptatós párnàt, nem is hiányoztak.

Ami totál felesleges de megvettem az a hordozó, hordozóskabát, adamo hinta, mellszívó

De ezek csak az én véleményem, számomra van így.

2022. febr. 4. 18:33
 13/23 anonim ***** válasza:
32%

A légzésfigyelő szerintem a legfontosabb, az nem tudon hogy lehet bárkinek haszontalan...

Én rettegtem a bölcsőhaláltól.

Amúgy pl a pihenőszék szuper volt, kiságy is, jó matrac is.

Kiságy állvánnyal, császár után pláne szuper.

Amit nem vettem pl szoptatós párna, hordozós cuccok, adamo hinta, mózeskosár,bébiőr, nem is hiányzott egyik sem.

Mellszívót, bimbóvédőt, hasonlókat vettem, felesleges volt, alig szoptattam.

Pelenkázószekrény pelenkázólappal se volt sokat használva sokat.

Babafészket nem vettem, de azt vennék ha újra kezdeném.

2022. febr. 4. 18:40
 14/23 anonim ***** válasza:
77%

Én nagyon készültem a szoptatásra, vártam, megvettem mindent: csinos szoptatós ruhák, fehérnemű, melltarto betét, drága mellbimbo krém, stb.

Első héttől nem volt aztán tejem.

2022. febr. 4. 19:01
 15/23 anonim ***** válasza:
*kiskád állvánnyal akartam..
2022. febr. 4. 19:24
 16/23 anonim ***** válasza:

Elég egyedi sajnos, hogy nektek mi lesz felesleges és mi nem. Ami nekünk bejött:

-Elektromos mellszívó (állítható szívófokozattal, két cumisüveggel szettben), cumisüveget nem is vettem többet.

- Merev pelenkázó lap a kiságyra. Esküszöm egy áldás. Sokat sakkoztunk hogy férne el a pici babaszobában egy pelenkázó komód, de ez egy nagyon kényelmes megoldást adott. Vihetem bárhova a lakáson belül, ha úgy szükségeltetik.

-Végtelen mennyiségű textil pelenka.

-Ruhában csak a praktikusak (body, rugi, naci, zokni)

-Hordozó, babakocsi (travel system). Egy áldás, szerencsére mindannyian nagyon szeretjük.

- Pelenkából, kenőcsökből, popsitörlőből nem érdemes előre nagy mennyiségben betározni, nem tudni nektek mi jön be.

- Légzésfigyelő. Engem megnyugtat.

- Baba elsősegélytanfolyam elvégzése. Engem megnyugtat.

- Kontrasztos könyvek, játékok. A kislányom imádja.

- Összecsukható babakád. Hatalmas ötlet kicsi lakásban.

- Baba szennyes kosár a szobájában.

Ami nekünk felesleges volt:

- Lekerekített végű körömvágó olló. Én ezzel nem tudok vágni.

- Bébiőr. Talán háromszor vettük igazán hasznát. (De ez lakás függő ugye.)

- Pihenőszék. Két félét próbáltunk, a lányom utálja őket.

És akkor ami so-so, az nekünk az Adamo hinta. Vannak napok, amikor jól el van benne a lánykánk, máskor utálja. Ennek azért adunk még esélyt. :)

2022. febr. 4. 21:10
 17/23 anonim ***** válasza:
50%

Ami nekem hasznos volt :

Millió textilpelus a bukás miatt

Orrsziporszi

Rengeteg body és rugdalózó

Pihenőszék (nem rezgős)

Pelenkakuka (nem a drága fajta, hanem talán Lidl-ben vette anyukám annak idején, tekerős teteje van, abszolút szagzáró)

Amit meg se vettünk, mert minek:

Szoptatós párna

Babamérleg

Adamo hinta

Babafészek

Bimbóvédő

Mellszívó

És egyéb modern cucc.

2 évig szoptattam minden probléma nélkül.

2022. febr. 4. 21:27
 18/23 anonim ***** válasza:
38%

17es vagyok. Nekünk pl cumisüveg se volt. Meg cumi se. Azt csak 7 hónaposan kapott egy műtét miatt. Addig nem kellett.

Viszont fogzáshoz (nálunk 3 hónaposan kezdődött, és 10 hónaposan lett belőle fog) nagyon hasznos a hűthető rágóka, a Dentinox és a Dolo gél.

Meg az ujjra húzható szilikonos fogkefe picit később.

Egy játszószőnyeg és egy kiságy feletti zenélő forgó szerintem kell. Azt szeretik a babák.

2022. febr. 4. 21:31
 19/23 anonim ***** válasza:
55%
16 vagyok. Igen, a szoptatós párnát kihagytam. 22. héttől azzal aludtam, mert nélküle majd meghaltam annyira fájt a derekam. Nálunk azóta is jó szolgálatot tesz... de ugye ebből is látszik, hogy kinek mi. :D
2022. febr. 4. 21:32
 20/23 anonim ***** válasza:

Pelenka kuka.Úgy ahogy van szívás,a kuka maga 5-10 ezer,majd az EGY HÉTRE való utántöltő is kb ugyan ennyi.Elpasszoltam.Kutyakakis zacsiba csomagolom a "problémásabb" pelenkát a többi megy az általános szemétbe.

Ha meg valakinek még is kell..gyerekek a kínaiban 600ft egy kis irodai kuka.nem egy advent,de kuka.Kb 300ft bele a 10-15 darabos 40-60l-es zacskó.Kakis pelust tárolni benne a nap végéig teljesen jó.

A többi cuccnak végül is egy ideig láttam hasznát.😅

Ami így kiemelten fontos volt számunkra:

-textil pelenka.

Nagyon sok volt és kellett is belőle,ami nagyon elavult kezdett lenni jó lett konyha ruhának és takarításra.

-Hordozó: szeretett egy időben benne aludni a fiam.csatos hordozónk volt a házban is sokszor hasznos volt :)

-Orrszivó és orrszi-porszi: nagyon megijeszt sokakat a porszi,mert porszívókra kell csatlakoztatni.De nem kell tőle tartani,nagyon hasznos megfázáskor.És! Inkább egy perc zúgás és orrszívás vele mint az arcüreg gyulladás és a kórház a letapadt váladék miatt.

-kamerás bébiőr: eleinte sima volt,aztán kamerás lett.Nekem megnyugtatóbb volt látni,hogy hogyan alszik,gyakran a fejére húzta egy időben a takarót.Nagyon melege volt olyankor és fel is ébredt.🥲

2022. febr. 4. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!