Mennyi bejelentett munkaidőnek kell lenni, hogy szülhessek gyereket? Valaki aki ért hozzá le tudná írni? Mennyi bejelentett idő után jár gyed?
180biztosított nap.
Vagy már én sem tudom,annyi hülyeséget írnak már erről :SS
A szülést megelőző két éven belül 365 biztosított napodnak kell lennie ahhoz, hogy az alanyi jogon járó gyesen kívül más juttatást is kapj.
A 180 nap már elég régi, több, mint egy éve megváltozott a vonatkozó jogszabály, és az idén május 1-e után született babákra már a 365 nap vonatkozik.
Bocs véletlenül elküldtem.
Szóval a minimális 365 nap biztosítotti idő ugyanennyi nap gyedre jogosít. Ahhoz, hogy a kicsi 2 éves koráig lehess gyeden, 562 nap biztosítotti idő kell.
Biztosítotti időbe beletartozik az az idő, amikor dolgozol, a szabadság, a betegszabadság ideje, és a táppénz is. Amíg a munkaviszony él, addig ketyeg a biztosított idő, függetlenül attól, hogy 4-6-8 órában, vagy akár egyéni munkarendben dolgozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!