Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 hónapos alvási regresszió....

4 hónapos alvási regresszió. Mostantól tényleg ez lesz?

Figyelt kérdés

Tudom, idegrendszeri érés, mikroébredések stb. De komolyan hosszabb távon is így marad? Pénteken volt 4 hónapos, ez a dolog 12 napja tart. Előtte átaludta az éjazakát vagy max 1x kelt cicizni hajnalban. Most 2-3 óránkent kel... van.olyan éjjel, hogy 2x, de inkább 3-4x.

Ne is reménykedjek, hogy ez egy rövid, átmenet időszak lesz?

2022. febr. 1. 08:46
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon változó. Van, amikor pár napig tart, van amikor pár hétig. Néha pedig hónapokig. Szóval ezt nehéz megmondani. Növekedési ugrás, fogzás stb mindig fog ilyet okozni.
2022. febr. 1. 08:53
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk kb. 3-4 hónapig tartott. Volt, amikor már óránk3nt kelt cicizni, akkor azt mondtam elég, és nem adtam oda neki, csak egy-két alkalommal, mikor azt gondoltam, igen, már tényleg megéhezhetett.

Amúgy próbáltam simogatással elaltatni.

2022. febr. 1. 08:59
 3/9 A kérdező kommentje:

És miután elmúlt, megint átaludta az éjszakát? Egyik napról a másikra vagy fokozatosan javult?

Mondjuk ennyi idő után rendesen kiszúrna velem akkor is, ha hirtelen kezdené átaludni az éjszakát, mert akkor eláztatnám az ágyat :D

2022. febr. 1. 09:03
 4/9 anonim ***** válasza:
36%
A lányom 2 évesen is kb óránként ébred. Ez teljesen egyénfüggő
2022. febr. 1. 09:08
 5/9 anonim ***** válasza:
33%

Ez egyáltalán nem egy gyakori dolog. Általában a babák születésüktől folyamatosan kelnek, hiszen esznek éjszaka is.

Van már gyerekem, szűkebb családban is van több, de erről itt olvastam először, hogy külön felcimkézik a baba ébredését.

Persze, hogy felébred, hisz pici baba még.

2022. febr. 1. 09:31
 6/9 anonim ***** válasza:
40%
Nálunk még 2 évesen is tart. Nyugi, beleszokik az ember 😅
2022. febr. 1. 10:11
 7/9 anonim ***** válasza:

28.án volt 4 hónapos a lányom.

Eleinte úgy aludt, hogy este 9kor letettem aludni, aludt ugy 4ig, evett majd aludt reggel 8ig.

1 héttel a 4honap elött kezdte, hogy 1kor kel, onnan 1 órát fennvolt, nézegette a lábait 🤦‍♀️

2fele visszaaludt, de onnan 8ig óránként kelés.

Mi fokozatosan álltunk vissza. Egyre késöbb kelt és egyre kevesebbszer.

Durván 3 napja ismét 1x eszik 4fele és ennyi.

Fiam 3 éves lesz, ő 1 éves koráig 5-6 alkalommal simán kelt éjjel. A mai napig 1x kel

2022. febr. 1. 12:40
 8/9 anonim ***** válasza:
53%
Hát nálunk is volt 4 hónapos alvási regresszió. Azt megelőzően meg növekedési ugrás, hasfájás. Most meg szeparációs szorongás. Az én tapasztalatom az, hogy folyamatosan változnak az alvási szokásai, a rossz után mindig jobb jött. Aztán mire megszoktam a jót, jött egy újabb meglepi 🤣
2022. febr. 1. 22:02
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
4 éves koráig tedd mellre és csitt legyen anya vagy a gyerek az isten, apuka meg ha megunja a maszturbalást a wc-be majd felrelép, az se lényeg, h széthullik a család a gyerek körül te csak tedd mellre és ciciztessed, ciciztessed.
2022. febr. 22. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!