Milyen elfoglaltságot ajánlotok majd szülés utánra a baba mellett?
Egy újszülött alvasigénye 14-16 óra. Az enyém 7, max 8 óra. Ha 8 órával számolok, akkor is marad 8 órám míg alszik. A házimunkát, ha nagyon lassan csinálom 3 óra alatt megvan. Marad napi 5 órám szabad. Milyen ötletetek van ezt kitölteni? Tanulni már nem akarok, mert jó szakmám van, valami hobbi lenne jó, amit halkan tudok csinálni.
Ki mit csinál?
Nem értem ismerős anyukák mit csinálnak, állandóan arról panaszkodnak, hogy semmire nincs idejük. Akárhogy számolok, rengeteg ideje kell maradjon az embernek.
Sokáig én sem értettem, hogy a körülöttem lévő kisgyerekes anyukák miért panaszkodnak, hogy semmire sincsen idejük. Aztán megszületett a kislányom és rájöttem, hogy az igazság az, hogy divat panaszkodni mostanában. Persze vannak nálunk is olyan napok, amikor nyűgösebb, vagy több figyelmet igényel, de soha nem volt olyan, hogy úszott volna a ház, ne lett volna étel rakva az asztalra és apolatlanul, zsíros hajjal, karikás szemmel zombi módra próbáltam volna valahogy életben maradni, mert annyira kimerített és lefoglalt volna a babám. Ráadásul én már az első naptól fogva segítség nélkül vagyok, míg a körülöttem lévő többi anyához meg folyamatosan járnak a nagymamák és barátnők segíteni és még így is állandóan a halálukon vannak.
Én a szabad időmben olvasok, tornázok, netezek, filmet nézek, ha jobb idő lesz, akkor pedig kertészkedni fogok még. A takarítás és főzés naponta kb max 3 óra, de ebben benne van a porszívózástól kezdve a portörlésen át a főzésig minden.
"de akkor meg már azért majdcsak eljátszik egyedül, míg én hobbizok. Majd mindenféle foglalkoztató játékokat megveszünk neki, ami fejleszti és míg azokkal játszik, megintcsak lesz időm." istenem de cuki vagy :DDDDD
nekem egy nagyon jó alvó és önállóan jól ellevő gyerekem van (az átlaghoz képest). eszembe nem jutott a gyes alatt külön programokra gondolni :DDDD örültem, hogy élek :DDDD
A babák különbözők. Az enyém elég sárga volt, jól aludt az első pár héten. Így volt időm a háztartást rendbe hozni, kapott babacuccokat kiszortírozni.
Mikor rendbejött a sárgasága, onnantól 0 időm van. A wc-re is alig jutok el. Mert nagyrészt az ölemben alszik, ha leteszem, sír. Úgyhogy sokat ilvasok, tanulok - de néha az se megy, mert rúgkapál álmában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!