Milyen elfoglaltságot ajánlotok majd szülés utánra a baba mellett?
Egy újszülött alvasigénye 14-16 óra. Az enyém 7, max 8 óra. Ha 8 órával számolok, akkor is marad 8 órám míg alszik. A házimunkát, ha nagyon lassan csinálom 3 óra alatt megvan. Marad napi 5 órám szabad. Milyen ötletetek van ezt kitölteni? Tanulni már nem akarok, mert jó szakmám van, valami hobbi lenne jó, amit halkan tudok csinálni.
Ki mit csinál?
Nem értem ismerős anyukák mit csinálnak, állandóan arról panaszkodnak, hogy semmire nincs idejük. Akárhogy számolok, rengeteg ideje kell maradjon az embernek.
Az én alvásigényem is 8 óra, de amióta 6 hónapja szültem, néhányszor sikerült hatot aludnom egyhuzamban. A 3+3+3 hiába 9 óra, nem pihentet úgy, ha közben 2-2 órákat fent vagy.
De az első időszakban például azzal is sok idő elment, hogy miután elaludt a baba, fejtem.
Valamit biztos elb.szok, de nem szoktam unatkozni, meg hosszú órákon keresztül "hobbizni".
Az első két hónap arról szólt, hogy a baba kb. 2 óránként felkelt, akkor szopizott, utána meg fejtem géppel. Ha végeztem, aludtam. Aztán a ciklus kezdődött elölről... Két óránként aludni fel órát nem annyira pihentető, csak mondom. Később se lett jó alvó, kétévesen meg nincs átaludt éjszaka. Ez nem ijesztgetés, csak info, hogy nem minden úgy van, ahogy elkepzeled.
Ja és vannak "fejlesztő játékai", de ha rajta múlna, egész nap a macskát abuzalna. Ami során megint csak nem lehet "hobbizni", mert vagy a gyerek visit, vagy a macska.
Leginkább pihentem ha volt rá időm. De nem nagyonert a nagy akkor másodikos volt és én hordtam az iskolába.
Ha hazajött tanultunk.
Amikor a suliban volt addig meg várta a házimunka.
Talán délután tudtam egy kicsit pihenni. Kénytelen voltam mert éjszaka óránként kelt.
Mai napig rosszalvó pedig már 17 hónapos.
Más időtöltés eszembe se jutott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!