Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 napos a kisfiam. Eljött a...

10 napos a kisfiam. Eljött a gyerekorvos, de semmit nem értettem. Állandóan sír,15 percenként szopizik. Mit kell tennem? Mit kell tudnom?

Figyelt kérdés
2010. szept. 10. 10:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

lehet, hogy böfiznie kell vagy melléd bújni és szeretné, hogy ringasd, énekelj neki. Elképzelhető, hogy hasfájós, ez a legvalószínűbb szerintem!

találtam neked egy nagyon jó cikket:

[link]

[link]

ami jó lehet hasfájás ellen és nem ártasz vele akkor sem, ha nem hasfájás miatt sír: infacol cseppek, mecsek baby tea, espumisan cseppek. Én ebben a sorrendben megpróbálnám őket, de mindegyiknél több nap, míg igazán elkezdenek hatni.

nézd, ezt is találtam:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2010. szept. 10. 11:53
 12/16 anonim ***** válasza:

Ha ilyen gyakran szopizik, akkor ilyen gyakran van szüksége rá. Nyugodtan szoptasd sokszor. Maratoni hosszúságú szoptatásokhoz készíts magadnak oda innivalót, olvasnivalót (fél kézzel is lehet lapozni!), párnákat, hogy kényelmesen ülj vagy feküdj. Ha szerinted már nem éhes, visszateheted az üresebbik mellre. Miután a kereslet-kínálat beáll már nem feszül a melled annyira. Amikor több tejre lesz szüksége gyakrabban szopik, ezzel növeli a tejmennyiséget.

Ilyen kicsi gyerek szeret sokat testközelben lenni, ne tedd le sokszor, ha nem muszáj. Sok kisbaba csak akkor nyugszik meg, ha kézben van. A hordozókendő pl nagy segítség, rajtad van a kicsi, mégis van 2 szabad kezed.

Felesleges naponta, főleg szoptatásonként mérni, csak megzavar. Beleméred a bennrekedt büfit, koszos-tiszta pelus nem ugyanannyit nyom, stb. Minden szopásnál meg csak nem vetkőztetheted le, pláne mikor ilyen gyakran szopik. Ha 2 hetes korára visszanyeri a születési súlyát és onnantól kezdve heti száz-százötven grammot hízik amíg meg nem duplázza a születési súlyát, akkor minden rendben van.

Az is teljesen normális, ha éjjel is nagyon gyakran szopik, ez is megmarad még hosszú hónapokig, na ez nagyon fárasztó. Próbálj meg aludni, mikor a kicsi alszik nappal is.

Sok szerencsét, sok boldog órát együtt!

2010. szept. 10. 12:21
 13/16 A kérdező kommentje:
Szopizás előtt 3,82 és utána 3,91 akkor mennyit evett?Ez jó vagy nem?
2010. szept. 10. 12:25
 14/16 anonim ***** válasza:
3910 mg-3820 mg az 90 gramm. Az teljesen jó mennyiség egy evésnek
2010. szept. 10. 12:57
 15/16 anonim ***** válasza:
ill. gramm :)
2010. szept. 10. 12:58
 16/16 bettty ***** válasza:
100%
Akár magamt látnám. Ugyanígy voltam a kisfiammal 2 éve.Egésznap csak sírt és csak a cicin volt csendbe. A lényeg hogy nyugodj meg mert én is sík ideg voltam mert csak első baba volt nekem is és persze nem tudtam mit csináljak. Próbáltam nyugodt maradni és bevált a babám is nyugodt lett. Azért sírt annyit mert érezte rajatam a feszültséget. UGYHOGY NYUGALOM!
2010. szept. 10. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!