Ha a baba háton fekve teljesen kitekeredik oldalra és már csak egy lökés hiányzik, hogy átforduljon...onnantól mennyi ido, hogy át is fordul?
9 hetes a lányom, kb egy hónapja csinálja, hogy nyújtózkodásnál az oldalára fordul, ha egy picit lökne magán, hason lenne. A védőnő is csodálkozott, mikor látta. Egyszer sem lett belőle átfordulás eddig.
Nem, ezzel nem a tipikus "az én vyerekem zseni" dolgot akarom bizonygatni, hanem azt, hogy még eltarthat egy ideig, mire rájön, mit kellene csinálni.
Nekünk akkor csinált így a fiúnk, mikor egy csecsemőkori nyaki reflex nem épült le. Neurológushoz vittük.
A második fiúnk, nem csinált ilyet, pedig fordult oldalra is. Úgyhogy szerintem orvoshoz kell vinni. Legalább is én ezt tenném,es tettem mindkettővel. Jobb előbb utána járni a dolgoknak.
Nekünk is feszesség miatt "fordult" hamarabb mint az átlag.
Többségében a korábban kezdett dolgok valami bajt jeleznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!