Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg ilyen nehéz egy 20...

Tényleg ilyen nehéz egy 20 hónapos gyerekkel?

Figyelt kérdés

32 hetes várandós vagyok, őszinten szólva már kezdek nyűglődni. Kezdek vizesedni, a hátam hetek óta fáj, azóta rosszul alszom. Nem igen van kedvem társasághoz. Értsd: senkihez. Jobb érzés csak a férjemmel kettesben lenni, vagy magamra hangolódva a babánkkal "kapcsolódni" picit csendben.

Pár hete viszont egy távoli rokon páros bejelentette, hogy felénk járnak, beugranának. Esetleg nem lenne-e gond, ha ebédre jönnek? Nem, persze, jöjjenek csak. Közeledik a hétvége, hát hétfő óta mindennap jön valami variálás, hogy de ugye lesz húsmentes is, mert a férje éppen valami vega diétán van!? De ugye marha hús lesz? A disznót ő annyira nem szereti. A gyereknek sütnénk dínó nugettset pár szem sültkrimplival? Mert ő mást nem igen eszik meg. Legutóbb a percre pontos beosztás érkezett, hogy akkor ők mikor jönnek, mennyi idő van az ebédre, aztán a gyereket le kéne fektetni aludni valahova egy órára, ugye ez megoldható? Kb. 1 óra múlva kel, akkor már x óra y perc lesz és megint ennie kell majd és akkor ők olyan fél 6-kor távoznak, hogy legalább az esti rutin ne keveredjen meg.

Én esküszöm kezdek sokkot kapni. Lehet csak túlérzékeny vagyok már, de most tényleg elvárás, hogy 3 félét főzzünk és percre pontosan tartsuk a gyerek napirendjét? Aztán amikor érdemben nem tudom kommentálni, akkor jön, hogy "majd meglátjátok milyen bonyolult összehangolni az ilyen programokat". Komolyan mintha még nekem kéne sz*rul éreznem magam, amiért ők vendegségbe akarnak jönni hozzánk és ez megborítja a gyerek napirendjét... :D Mindegy, végigcsináljuk. Nem mondom le, mert tudom, hogy úgysem ússzuk meg, jönnek akkor majd máskor.

Node! Ténylegesen minden áldott nap ilyen szigorú napirendet kéne tartani egy ekkora gyerekkel?

Nekem nincs, így nyilván csak feltételezni tudom, hogy ez azért túlzás. Ti hogy élitek meg az ilyeneket?

2022. jan. 26. 22:35
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
70%

Kicsit te is túlspilázod amúgy:) Bár megértlek, nálunk is vannak olyan rokonok akiknek az érkezése előtt kész agybaj a család:D:D

Legalább te lazulj el.Az sem valószínű, hogy percre pontosan tudnak érkezni, mert legtöbbször gyerekkel mindig akkor van valami, amikor indulni kéne(legalábbis nálunk) aztán máris minden csúszik.

Amúgy többen is írták, hogy alapvetően nem a gyerek dolgaival van baj, hanem a szülők extra igényeivel, de te mégis oda lyukadtál ki itt a 20. hozzászólásodban, hogy te tuti más leszel.Szóval alapvetően ez kívánkozott ki belőled.

2022. jan. 27. 12:47
 22/31 A kérdező kommentje:

Én ellazulnék, ha engednék. Legszívesebben aludnék egésznap. Szombaton is. :D Mostmár az is megérkezett üzenetben, hogy esetleg betudnánk-e csukni a macskánkat az egyik szobába, amíg itt vannak, mert nem tudják a gyerkőccel kompatibilisek-e. Erre már nem tudok mit mondani. :)

A kérdésemre mint írtam végül megfejtettem a választ és ebben segítettek a hozzászólások is. Igen. Nem a napirenddel van alapvetően a gond, hanem a szülők rugalmatlanságával, illetve az elvárásaival is, de az más téma, nyilván nem véletlen nem tartjuk állandóan a kapcsolatot.

Köszi a válaszokat!

2022. jan. 27. 13:28
 23/31 anonim ***** válasza:
90%
Na nálam anyukaként is a macskánál szakadna el a cérna. Nem, nem zárjuk be a macskát, majd ha esetleg annyira nem jönnek ki egymással, akkor esetleg... De ha Jenőke kergeti, meg húzza a farkát, abban az esetben inkább Jenőkét zárnám be.
2022. jan. 27. 13:35
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudod őket inkább lepattintani? Fáj, feszül a hasad, lehet beindul hamarabb a szülés, feküdnöd kell, találj ki valamit. Nekem nem lenne kedvem vendéglátozni, ha ilyen bonyolultak.
2022. jan. 27. 13:44
 25/31 anonim ***** válasza:
Akarnak ok egyaltalan menni? Nekem nem ugy tunik. Szerintem mindket oldalnak szivesseget teszel azzal, ha lemondod.
2022. jan. 27. 15:06
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
MOST mondd le az egészet. Megáll az ész még mit ki nem találnak. Majd jöjjenek ha megszületik a kicsi. Akkor majd mondd meg nekik hogy gyertek nyugodtan babanézőbe, és hozzatok ilyen meg olyan kaját, sütit, ajándékot. De persze Jenőke ne jöjjön, mert lehet a macskát zavarná.
2022. jan. 27. 16:19
 27/31 A kérdező kommentje:

LEMONDTÁK!!! Közbejött valami SOS program. Hálllelluja! Ez azért megkönnyebbülés.

Mondjuk még jó, hogy tegnap este bevásároltam a marhahústól kezdve a dínóig minden vackot, de nem baj, áthívunk mást elfogyasztani.

Nem bocsátkozom feltételezésekbe, de lehet azért, mert azt azért egyértelműsítettem, hogy a cicánk nem lesz bezárva sehova. :D

2022. jan. 28. 10:48
 28/31 anonim ***** válasza:
Lehet olvasták ezt itt :D
2022. jan. 28. 10:55
 29/31 A kérdező kommentje:
Még jobb! :D
2022. jan. 28. 11:04
 30/31 anonim ***** válasza:
72%
Ezt mar lehetett erezni a sok varialasbol. Azt nem teljesen ertem, te minek vasaroltal be.
2022. jan. 28. 15:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!