Adnátok ezt a nevet ?
Kislányt várok,még nincs meg a neve.Párom ragaszkodik az Anna névhez a nagymamája után,ezzel csak egyetlenegy bajom van,hogy miért,ha az életben egy mondatott nem mesélt a nagymamáról,számomra egy nemlétező személy,a párom családjából senki soha nem beszélt Annáról,pedig havi szinten előkerülnek a fotó albumok....
Számomra ez annyira bizarr...ennyi erővel nevezzük el Ibolyanák vagy Teréznk az én mamám testvére után,róla se meséltem soha...Másrészt az Annát én személy szerint már öregesnek érzem,
55-60 éves hölgyeket ismerek akik Annák.Párom szerint nem öreges és szép név,de még mindig nem akarja megindokolni,hogy miért pont Anna,ha a nagyiról 1 perces sem beszélt soha.
Teljesen más lenne a helyzet,ha a férjem, minden nap mesélne valami szépet,megtartott volna pár emlék vagy tárgyat.
Volt,hogy egy családi ebédnél én hozztam fel a témát,hogy legyenek szívesek kicsit beszélni az Anna néniről,de alig van valakinek emléke róla.
Anyós nem Anna,szóval nem hagyományrol van szó.
15-ös: az Emma ugyanolyan tucatnév.
Kérdező: én más nevet keresnék, ami mindkettőtöknek tetszik, legfeljebb, ha annyira ragaszkodik hozzá a párod és illene a választott névhez, második névként adnám.
Nekem semmi bajom az Anna névvel, de mivel közös gyerek, ezért közösen kéne eldöntenetek a nevét.
És tökmindegy, hogy ő miért akarja az Anna nevet, ha te nem akarod.
Lehet, hogy nem a nagyi miatt akarja ezt a nevet, hanem a nagyi neve tetszett meg neki, csak rosszul fejezte ki magát.(?)
Próbálj meg a nagyitól, és a férjed ragaszkodásától elvonatkoztatva, csak a névre összpontosítani. Ha úgy sem tetszik egyáltalán, akkor beszeljétek át, de mindenképp hagyj időt férjednek is, mert egy ekkora ragaszkodást nehéz lesz elengednie.
Egyébként nekem tetszik a név, szerintem nem is öreges, kislányokhoz is pont úgy illik, mint bármilyen más korosztályra.
Legyen Elza😄
Viccet félre téve, ne hagyd, hogy ő döntsön. Max tényleg legyen a 2.neve.
Én adnám, mert szeretem ezt a nevet és nem tartom öregesnek egyáltalán. Nagyon sok Annát ismerek.
De ha neked nem tetszik, akkor ne ez legyen. Olyat válasszatok, ami mind a kettőtöknek megfelelő. Ülj le nyugodtan a férjeddel és próbáld neki elmagyarázni, hogy ez a gyerek ugyanannyira a tied is, mint az övé, szóval jó lenne közösen dönteni a nevéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!