Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egyedül vagyok ezzel a problém...

Egyedül vagyok ezzel a problémával, vagy van más is? Mit kellene csinálnom?

Figyelt kérdés
Van egy 10 hónapos kislányom, akivel a mai napig nem sikerült egy napirendet kialakitanunk, az fix, hogy általában 3 óránként eszik nappal,kivéve ha atalussza az alvás időt. Illetve 20-21 között fürdik, és 21 kor már ágyban vagyunk,akkor is ha még nem álmos, akkor olvasunk neki, játszunk vele. De már hangolodunk az estére. Vacsora, és reggeli ami tápszer az mindig az ágyban van. Vacsora mindig fürdés után. De egyszerűen a többi nem megy, nagyon durván rapszodikusak a napjaink, amit igazából ő cseszerint el valahol, össze vissza alszik. Van amikor fel kel éjszaka, mondjuk 2 kor és csak reggel 6 kor alszik vissza, hiába maradunk félhomályban az ágyban, akkor sem alszik vissza, ebből adódóan viszont mondjuk vissza alszik 10 ig. Na egy ilyen nap totál el van cseszve, mert eleve 10 kor indul a nap, ilyenkor a nappali 2 alvás helyett is egy van. Ami akkor már elég későre esik, kB 4 re, ha alszik 6 ig 7 ig, akkor éjfélig ébren van. Nem keltem fel, mert egyrészt olyan keveset alszik mind éjjel mind nappal, hogy örülök ha pihen, és ha felkeltem olyan hisztis hogy órákig üvölt. Ha egy jobb nap van, mert atalussza az éjszakát, akkor is 11 kor alszik el és 7 kor kel, ilyenkor 11 után alszik 13 ig. Viszont 17 körül elfárad, és ha olyankor elalszik sokszor simán alszik 7 ig. Akkor megint rohadt későn fekszik le. Egyszerűen nem tudom hogy allithatnam át ezt benne, vannak napok amikor jobban viselem és egyszerűen nem foglalkozom vele, de van amikor szar anyának érzem magam. Minden hónapban van egy egy hét ami tok jó, nem kel fel egyszer sem éjjel, időben kelünk, normálisan alszik napkozben 2x. Este 10 előtt már elalszik, de ezt egy hétig sikerül tartani, aztán jönnek az éjszakai kelesek, és ébren letek reggel 6 ig.
2022. jan. 25. 20:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A 10 hónapos nem fogja beállítani a napirendet, neked kellene. Nagyon későn fekteted le. Az óvodás lányom 7-kor rakom le ha nem aludt, 8-kor ha aludt délután.
2022. jan. 25. 20:47
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Megoldást nem tudok, csak véleményem van. Szerintem későn fürdik este és kerül ágyba, talán korábban kéne ezt az esti rutint kezdeni és következetesen minden nap betartani. A másik gondolatom pedig az együttalvás. Aludjon külön, és alvás előtt már ne legyen mese és játék főképp nem, ezek csak élénkítik, ne kelljen figyelnie semmire, csak arra, hogy aludjon.
2022. jan. 25. 20:50
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hagytam aludni, nem érdekelt milyen hisztis, reggel max 8:30, de mondjuk nekem hiába is van fent 2-3 órát éjjel felkel úgy is legkésőbb 8 kor. Délután max 4 ig alszik, de már 15:30 kor kinyitom az ajtót hátha fel kel.
2022. jan. 25. 20:51
 4/7 A kérdező kommentje:
Próbáltam hogy 7-8 kor fektetem, nem jó, felkel 10 kor és hajnal 1 ig ébren ban. Ha 10 előtt alszik el, akkor felebred rá egy kicsire és kezdjük az ebrenletet. Nem alszik kulon, mert durván refluxos és sokszor kékulesig fajult a nem vesz levegőt alvás közben, velünk is fog aludni, amíg ez a probléma fent áll :(
2022. jan. 25. 20:58
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Pedig elképzelhető, hogy ti zavarjátok az alvásban.

Az én gyerekeim is olyanok, hogy nem tudnak velünk aludni, mert ha pl fordulunk egyet az ágyban, már felébrednének.

Illetve még a fény jutott eszembe, azt írod félhomály… Az nem túl világos? Én megint csak a saját gyerekeimből tudok kiindulni, hogy őket a szobájukban mindenféle fény zavarja.

Csak a folyosón van egy pici irányfény, ez épp bevilágít annyira a szobájukba, hogy nincs vak sötét, de az alvásban nem zavarja őket.

A kicsi 16 hónapos, de nála sincs éjjeli fény.

2022. jan. 25. 21:27
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja és én délután nagyon maximum 4-ig hagyom őket aludni, ha véletlen valami miatt csúszik a delelés. Nem baj ha utána hisztisek, de ha tovább alszanak, akkor 11-kor is még kukorékolnak.
2022. jan. 25. 21:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Fú mintha én kérdeztem volna ezt 🙈

Ismerős a szitu!

Az első két fiammal 10 évvel ezelőtt nem volt gondom,de most egyszerűen valamiért ő más.

Igaz még csak 8 hónapos de ugyan ezért kinlódunk.

Remélem előbb utóbb beáll egy rendszer 🙄

2022. jan. 25. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!