Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kellene aggódnom?

Kellene aggódnom?

Figyelt kérdés
Kisbabánk 10 hónapos, nem mászik, nem ül, körbe korbe mint az óra mutató megy, és hátra felé tolja magát. Emiatt járunk deveny tornászhoz, mert a jobb oldala feszes. Termetre is kicsi, 68 cm és 7300g. Kis súllyal is született, időre. Viszont olvasok itt olyanokat hogy már kellene tudnia tapsolni, mutogatni, integetni, felismerni dolgokat,vagy már ismerni pár szót és gyakorolni. Nos ő semmi ilyesmit nem csinál. Hiába próbálkozunk napjában többször ezeket mutogatni neki, rá vezetni, nem csinálja. Mivel még nem ül ezért hason játszik, így a formabedobo, ilyesmi még nem ismerős neki. Bár van, de csak kipakol belőle, ha mi építünk tornyot azt lerombolja, dobozokbol amiket elér kipakol. És ezt a gyűrűs játékot is szereti, ha ölbe vesszük szépen lehuzza, néha már vissza is teszi rá a karikákat. Egesznap mosolyog, nagyon vidám baba, ha mi hangosan nevetünk, ő is nevetni kezd. De másban nem utánoz minket, olvastam itt a köhögést. Rengeteg gagyog a saját kis nyelvén. Ez nem túl kevés?
2022. jan. 23. 16:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Az ülés meg a mászás már időszerű lenne szerintem, de a többi... 😁 Az én fiam 10 hónapos, tudja a kukucskát, tapsi tapsit, és azt hiszem kb. ennyi. Ma mintha megértette volna, hogy nem szabad, de lehet csak szerencsém volt xD
2022. jan. 23. 20:00
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan Kérdező, minden gyereknek van valami erőssége. És majdnem biztosan van egy terület ahol az átlagnál lassabban fejlődik. Plusz nem kell mindig mindent elhinni, sokan versenyt csinálnak ebből, na meg sokszor az emlékek is becsapnak. Máshogy emlékszünk mint ahogy valójában történt.

Amúgy minden mindennel összefügg. Vagyis ha nem tud ülni, mászni, akkor szerintem nem csoda ha még nem mutogat, vagy tapsol. Bár nem vagyok szakember, szóval lehet hogy irtó nagy butaságot írtam le.

Ha bízol a védőnőben és a gyerekorvosban, akkor azt gondolom amíg ők nem aggódnak, addig neked sem kell.

De saját megnyugtatásod miatt viszont érdemes felkeresni egy fejlődés neurológust.

A mozgása valóban kicsit le van maradva. De épp ezért jártok dévényre. Ha amúgy egészséges akkor be fog indulni.

2022. jan. 23. 20:13
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
A mozgásban kicsit el van maradva, de nem extrán, meg ha jártok Dévényre, ott is észre vették volna, ha valami komolyabb eltérés van. Azért ha megnyugtatna, fejlődés neurologiara, vagy egy fejlesztő házba szakértőhoz megnezetni érdemes elvinni. Hátha kicsit biztato a mi példánk, az én kisfiam csak 1 évesen ült önállóan, es 1,5 évesen indult el. Első rövid szavak is 1,5 évesen voltak. Aggódtam én is hurcoltam mindenhova, de mindenhol azt mondták nincs baj, majd beindul, nem egyformán fejlődnek. Es igy is lett. Most 2 évesen 2 szavas mondatokat mond, fut, ugrál, maszokazik stb. Nincs semmi különbség azokkal összevetve, akik 6 hosan ultek, 10 hónaposan indultak el stb.
2022. jan. 23. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!