Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szájpenészre kinek mi vált...

Szájpenészre kinek mi vált be, és mennyi idő alatt múlt el?

Figyelt kérdés

Kisfiam 6,5 hónapos, kb 1 hete vettem észre, hogy szájpenésze van. Hívtam a védőnőt, aki javasolta a rózsamézet.

Egyrészt azt sem mondta, hogy hányszor kenjem neki, csak, hogy napjában többször, másrészt, az a bajom vele, hogy mikor ecsetelem neki, akkor szépen lejön, de nemsokra rá már megint ott van.

Ez így normális?

Mennyi idő alatt múlik el?

És ezenkívül lehet még tenni valamit? Pl. gyakrabb sterilizálás, cicimosás szopi előtt, vagy ilyesmi?

Kinek mi vált be?

Meddig várjak még?

Én úgy gondoltam, hogy ha hétfőig sem változik a helyzet, leviszem a dokihoz, nézzen rá Ő...

Köszi a válaszokat!

2010. szept. 9. 15:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem a 6 hetes babám volt szájpenészes egy hete. Mi lila ecsetelőt kaptunk rá, amit napi 2x kellett kenni evés előtt fél órával. A cumit kidobni,ha cumizik, az a biztos. A cicimet azt mondta nem kell külön kezelni,én borvízzel letörölgetem szoptatás előtt. Ha ügyesen csinálod,akkor pár nap alatt elmúlik,kicsit erősebben kell a fültisztítóval kenni,akkor jó lesz,és nem csak a nyelvét,oldalt is.
2010. szept. 9. 15:25
 2/7 A kérdező kommentje:

Gézzel törölgetem neki, a cumit minden alvás után (csak ahhoz használja) fertőtlenítem, és mikor odaadom neki, arra is rakok rózsamézet.

Fura mód neki nem a nyelvén látom, hanem a felső és alsó ajakrészen belül.

Cicit én is csak áttörlöm szopi előtt, de nem tudom elég-e annyi. Meg, mint írtam törölgetésnél szépen lejön, semmi nem marad ott, de pl ébredés után, vagy pár óra elteltével megint látom. :(

2010. szept. 9. 15:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Talán nem elég hatásos a rózsaméz, szerintem vidd el dokihoz és felírja neked ezt a lila ecsetelőt,mert sajnos hallottam már olyat aki hónapokig szenvedett vele,mire eltűnt és ez a babának is fájhat, és továbbterjedhet a végbelénél is jelentkezhetnek ezek a tünetek. Hidd el ez a lila ecsetelő ez tuti. Első voltam
2010. szept. 9. 15:49
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hétfőig várok, ha nem javul leviszem a dokihoz! :)
2010. szept. 9. 15:54
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem az Ökonet-es Grapefruit csepp nagyon jó volt. A kislányom akkor még szopizott és a cicimre cseppentettem.
2010. szept. 9. 15:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Borax-glicerines ecsetelő, ezzel lehet letörölni, és minden szopi előtt a melledet is, mert oda-vissza adjátok a fertőzést. Saját tapasztalat!
2010. szept. 9. 18:45
 7/7 anonim ***** válasza:
az előttem válaszóló által leírt szert használtuk mi is. a babám tápszeres és minden evés előtt belemrtottam a cumit a rózsamézbe, evés után pedig gézzel kitöröltem a száját. kb. olyan 1,5 hónap alatt mult el. ne aggódj ez nagyon sok babánál előfordul, 80 %. Magától is elmúlik jó esetben. Nem tudod kiküszöbölni, hiába sterilizálsz.
2010. szept. 9. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!