Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden baba előbb-utóbb...

Minden baba előbb-utóbb átesik a legismertebb betegségeken?

Figyelt kérdés
Bárányhimlő, mumpsz, rubeola és nem is tudom mik vannak még. 7,5 hós a babám, eddig még megfázva sem volt, előre félek, hogy mi lesz ha beteg lesz.
2010. szept. 8. 22:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mumpsz, rubeola ellen már oltják őket 15 hónaposan. A bárányhimlő sem törvényszerű. A megfázást viszont nem tudjátok elkerülni. Az én lányom már többször volt úgy náthás, hogy a családban senki. Azt mondta az orvos, hogy akár az utcán rászáll. Igaz, ő mindig akkor volt beteg, amikor jött a foga, olyankor legyengül az immunrendszerük.
2010. szept. 8. 23:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a bárányhimlő a leggyakoribb, de az is leginkább óvodás(bölcsis) korban jön elő, ugye a nagyobb közösség miatt.Én pl rubeolásról, mumpszosról évek óta nem hallottam:), nem is akarok.

De ne aggódj ezek is "normális betegségek", a bárányhimlőn a legtöbben átesnek, megfázás is előbb utóbb túl fogtok esni. Ha meg óvodába megy betegeskedni fog sokat, mint a többiek. Persze nem minden kisgyerek ilyen,de a 80 % igen.Itt hányásos hasmenéses, tüsszögős, náthás és lázas dolgokra gondolok, külön külön is ki fognak jönni ezek.Sajnos ez van,át kell esni ezeken is. De azért jó egészséget nektek. Ha az megnyugtat,akkro vegyél a babádnak c-vitamint(cebion) és/ vagy béres cseppet.

2010. szept. 8. 23:20
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha visszagondolsz a saját gyermekéveidre, rájössz, hogy igen:) Te is átestél rajta, és meggyógyultál, a pici is át fog rajta esni, a gyemekkor ezzel is jár, sajnos. Én anno voltam mumpszos is, rubeolás is, de a bárányhimlőt pl. felnőttként kaptam el. Hát, hidd el, jobban jár a babád, ha gyerekként esik át rajta.
2010. szept. 9. 00:05
 4/7 anonim ***** válasza:
En semmilyen gyerek betegsegen nem estem at pedig jartam bolcsibe es ovodaba is. Ocsem mellettem mindent ossze szedett en semmit senkitol nem kaptam el pedig szegeny edesanyam nagyon szerette volna. Emlekszem ocsemre mikor mumszos volt meg baranyhimlos. Meg egy szobaba is aludtunk 2 hetig, hogy en is atessek rajta. Semmi. :) Abba az idobe meg nem oltottak (32 eves multam). Persze megfazva voltam tobbszor is de semmi mast nem kaptam el.
2010. szept. 9. 00:31
 5/7 anonim ***** válasza:
65%

Nem törvényszerű,én semmi ilyesmit nem kaptam el gyerekkoromban,pedig bölcsis is voltam.

Bárányhimlő ellen ha lehetett volna oltattam volna,sajnos mire felmerült,már el is kapták a gyerekeim.(A lányaim 2 hónaposak voltak.)Aki úgy gondolja,h jó ha átesik rajta a gyerek, üzenném,h a bárányhimlő miatt lett övsömöre a 6 éves fiamnak.:S Még egy felnőttnek sem kívánnám ezt a betegséget.:(

2010. szept. 9. 07:02
 6/7 anonim ***** válasza:
igen:) előbb-utóbb. Én inkább utóbb estem át rajta, 12.-ben voltam bárányhimlős, 22 évesen mumpszos. A férjem például úgy tudom, nem volt mumpszos.
2010. szept. 9. 09:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Szerintem én is szinte mindegyiken átestem, a skarlátra is emlékszem még. Csak ugye a babám féltem és én is félek, hogy mennyire fogja megviselni őt. 36 éves vagyok, szóval én sem kaptam sok minden ellen védőoltást.
2010. szept. 9. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!