Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan oldjátok meg a levegőzé...

Hogyan oldjátok meg a levegőzést, ha a nagy még nem jár, de a picivel már terhes vagy és nincs lift a házban?

Figyelt kérdés
Mi a 4.-en lakunk, a kicsi (12 hónapos) még nem jár, és szeretnénk babát. Ha nincs itthon a férjem, le sem tudunk menni! Nem bírjuk a bezártságot! :( Közös tároló nincs. Esernyőkocsi 3,5 kg, gyerek 11 kg! Hogy csináljam????? Valaki volt hasonló helyzetben?
2010. szept. 8. 20:37
 1/9 anonim ***** válasza:
71%
Öledben a gyerekkel kezedben az esernyőkocsival lesétálsz! Ennyitől semmi baja nem lesz egy kismamának! De mire terhes leszel jár majd a babád, megtanítod neki hogy kell menni a lépcsőn, és csak a kezét kell majd fogni, a másik kezedben pedig a babakocsi lefele. Felfele meg négykézláb simán felmászik már most is szerintem!
2010. szept. 8. 20:45
 2/9 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy már ebben a hónapban terhes leszek... A gyerekem pedig jelenlegi állás szerint nem fog jövőhéten járni. De tegyük fel, hogy 7 hónapos, köze nincs még a járáshoz. Lefele még csak leviszem, de felfele nagyon necces.Nem kényeskedni akarok, de én pici vagyok, és a gyerek nehéz. Félteném a magzatot, ez van.

Ha van valakinek ötlete, valami tipp, szívesen fogadnám!

2010. szept. 8. 21:04
 3/9 anonim ***** válasza:
62%
Még csak szeretnétek a kisbabát, de már előre problémát gyártasz .))) A meglévő babád néhány héten belül megtanul járni, utána lassan ő is le tud sétálni. Ha meg mégsem, akkor úgy csinálod, ahogy az előző válaszoló írta. Hány kismama csinálja nap mint nap ugyanezt... egészséges terhességnek nem árt, ha ennyit megcsinálsz :))
2010. szept. 8. 21:08
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi, de akkor inkább így kérdezem:

Volt valaki hasonló helyzetben, hasonló gondolatokkal???

2010. szept. 8. 21:14
 5/9 anonim ***** válasza:
47%

Baromi idegesítő, amikor csak kekeckednek a kérdezővel.

Én megértelek, hogy félted a leendő terhességed, nekem nagyon nehéz volt a terhességem (veszélyeztetett voltam, többször is kórházba kerültem, de szerencsére egészségesen megszületett a gyönyörű, okos, ... kisfiunk), ezt előre nem lehet tudni, hogy mi vár az emberre. Mi ezért nem vállalunk még egy babát, illetve az ovit biztos megvárjuk, talán addig én is lelkileg is kiheverem és bátorságot gyűjtök.

Szóval tanáccsal én sem tudok szolgálni, de ha most nem tudtok 2-en lemenni, akkor pocakkal sem. Vagy vártok még a babával, amíg el kezd járni a babád, vagy elköltöztök. Én is a költözésen gondolkodtam, hogy milyen jó lenne liftes házban lakni, hogy a babakocsit is fel lehetne hozni, amikor elaludt benne és a séta végére sem ébredt fel, jó lett volna. Most a hordozóban viszem le, így sem könnyű, összesen már több mint 10kg. Nekünk szerencsére van tárolónk, leviszem a hordozóban, 7 hós múlt egyébként, ott átteszem a babakocsiba, így ha van csomag könnyebb elrendezni, meg ajtót nyitni-zárni.

2010. szept. 8. 21:54
 6/9 anonim ***** válasza:
egyszerű a kocsit összecsukod a hátsó kerekén leengeded. És a másikban a gyerek.
2010. szept. 9. 07:34
 7/9 A kérdező kommentje:
Kedves 3. és 4. válaszoló, ha még itt vagytok! Babát várok, már nagy a pocakom, 20 hetes vagyok, kislány lesz :) A kisfiam 21 hónapos, és még nem jár!!! :( Emiatt viszont hetente 2x gyógytornára kell járnunk, a férjemnek már lassan erre megy el az összes szabadnapja, de van, hogy anyukám be tud segíteni, és akkor nem kell szabadnapot kivennie. Szóval segítség nélkül továbbra is csak fent tudunk csücsülni. De úgy néz ki, pár hónap, és megoldódik a helyzetünk: kiadjuk a lakásunkat és kertes albérletbe megyünk!!!
2011. ápr. 14. 16:25
 8/9 A kérdező kommentje:
Most látom, hogy 12 hónaposnak írtam szeptemberben, pedig június végén volt annyi :) Csak hogy ne kapjak olyan válaszokat, hogy úgyis mindjárt járni fog (mégis kaptam)... A gyerekem meg továbbra sem jár, és már 14,5 kg, bár a napokban a torna hatására már tett 1 lépést egyedül!!! :)))
2011. ápr. 14. 16:28
 9/9 anonim ***** válasza:
Hát nem irígyellek, de büszke lehetsz magadra, hogy meg tudjátok oldani, ezt a nehéz helyzetet is! Minden jót nektek!!!
2011. ápr. 16. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!