Mennyi idő alatt múlik el egy égési sérülés ?
Attól függ, hogy milyen fokú a sérülés. Ha felhám égés, bőr égés, amik a húst nem érinti, akkor pl. Azulenol, Neogranormon típusú krémek maradvány nélkül gyógyítják. De ha mélyebb, heges a sérülés, akkor megmarad a helye.
Kicsit hosszadalmas lesz. Most az a fontos, hogy gyulladás nélkül megússza.
Az orvosi utasításokat percre be kell tartani, mert az égési sérülés iszonyú szenvedés.
Csak példának mesélem el. A 60-as években az egyik rokon kisfiúra nem vigyáztak eléggé, és a gázon lobogó forró vizet a fejére rántotta. Leégett az egész haja, a fejbőre megégett. A sikeres kezelés hatására sokkal több és erősebb lett a haja, hegesedés szerencsére nem maradt, de vagy egy hónapig tartott, míg elviselhetőbbé vált az állapota a forrázás után.
Remélhetően ízületet nem érint, és nem hatolt mélyen az izomba, különben
rehabilitációra lehet szükség. Ennek járj utána, nehogy később problémát okozzon az izom működésében.
Jobbulást a kicsinek!
Nálunk is főzőlap van, előre rettegek az ilyentől. 😟 Van rátehető védő üveglapunk, de az nem rögzíthető, a gyerekek meg ugye rendkívül találékonyak, főleg, ha tiltott dolgokról van szó.
Hát ez ismerős..
A nagyobbik lányom lába égett meg amikor 4 éves volt.
Kikapcsolták a gázt nálunk (nem a mi hibánkból, hosszú történet) és nem volt sem fűtés sem melegvíz. De fürdeni ugye kell. Akkor született meg a kisebbik lányom.
Én szoptattam éppen mikor exem forralta a vizet a 4 éves lányomnak, amit beleöntött a kiskádba. Mondta neki, hogy ne menjen bele még, mert forró.
A lányom már akkor is nagyon szófogadatlan volt, nem hitte el, hogy forró és belelépett az egyik lábával a tűzforró vízbe.
Nyilván sokkot kapott, hátrafelé kiesett a kádból, sikított (szerintem életemben így nem hallottam senkit sikítani). Én nagyon nem tudtam kezelni a helyzetet, exem viszont tűzoltó, ezért azonnal megkezdte a kezelését (hideg víz a sebre stb) és mentőt hívott.
Először nem tudtuk mennyire égett meg.
Menet közben derült ki, hogy majdnem harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, de szerencsére jól reagált a kezelésekre, vissza kellett járni kötözésre asszem hetente.
2-3 hónap volt talán mire úgy helyrejött.
Azóta is látszik neki, nem lett heges viszont ott ilyen pigmenthiányos a lába, mintha vitiligos lenne.
Ez régen volt, azóta már 12 éves :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!