Körömreszelés kisbabánál?
Én is csak reszeltem a körmét úgy 3-4 hónapos koráig. Sima mini körömreszelővel, egy aventes babacsomagban volt.
Itt csiszolóléc néven szerepel, puha lap, nagyon kicsit érdes csak, fodrászkellékesben már láttam ilyet, de lehet drogériában is kapható: [link]
Tovább tartott, de biztonságosabbnak éreztem. Mindig akkor csináltam mikor elaludt az ölemben. Utána már szintén ölben alvás közben csipeszeztem.
Nekem több gondom is van. Egyrészt a körömágyának a vonala nem egyforma, egyik ujján hullámos, másikon egyenes, harmadikon homorú(!) és csak egy-két ujján a klasszikus lekerekített. A hullámos és a homorú a legnehezebb, mert simán bele lehet vágni a húsába. Az egyenessel az a baj, hogy ha követi a köröm, akkor lesz két éles sarka, amit persze lecsípek, de lekerekíteni kb. lehetetlen. És igen, egy izompacsirta a gyerek, nekem tényleg emberfeletti, hogy lefogjam mind a két kezét, lábát, fejét egyszerre és közben maradjak annyira fókuszban, hogy formára igazítsam a körmét. De felnézek azokra a szupernőkre, akik ezt kisujjból...! Az meg végképp megoldhatatlannak tűnik reszelés nélkül, hogy ha kétnapos megfeszített munkával, a teljes fegyverarzenált bevetve sikerül lerövidítenem a körmeit, a szélük még élesebb marad, mint azt megelőzően.
Szerintem is a babához valószínűleg finomabb érdesség kell, gondolom ezért kapható életkor szerinti reszelő: [link] Ilyen "csiszolóléc" van otthon, de valószínűleg ez is többféle érdességgel kapható, a mienk nagyon durva. Vagy manikűrös termékek közt keresgélve találtam ilyet: [link]
Az nem baj, ha tovább tart a reszelés, már mindegy szerintem, hogy két vagy három nap, csak ne lenne ott a stressz, hogy kárt teszek a babában.
Használja a JustinBaby körömvágót és SOHA többé nem kell aggódni a körömvágás miatt.
Szemeztem ezzel a körömreszelőgéppel is, csak nem bíztam benne, hogy jól kontrollálható. Utánaolvasva végül egy üveg körömreszelőnél maradtam, amivel mindig érzem, hol hegyes még vagy hol értem már el a körömágyat. Az üvegnek a legfinomabb a dörzsfelülete, nagyon hatékonyan viszi a babakörmöt, sima szélet hagyva (szemben a vágóeszközök éles vágásfelületeivel).
Köszönöm az egyetlen olyan választ, ami tényleg válasz a kérdésemre (meg sem lep, hogy az van lepontozva). Az arrogáns hozzászólónak meg üzenem, hogy a mai napig sokkal jobb számunkra, hogy reszelünk, nem vágunk. Tudomásom szerint a kreativitás pont a járatlan utak, ritkább megoldások, új technikák felfedezését jelenti… nem azt, hogy erőnek erejével ragaszkodjunk valamihez, csak mert “mindenki” úgy csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!