Hogy kezelitek ezt a helyzetet? Ez mostantól mindig így lesz?
Mivel egy éves, talán egy-egy foglalkozás erejéig be lehetne vinni magánbölcsödébe, főleg azokra a napokra, amikor zenélnek, festenek.
Lehet, hogy akkor rájön, hogy rajtunk anyákon kívül más is van a világon.
Vond be abba, amit csinalsz. Lehet hogy lassabban lesz megpucolva a krumpli, ha o adogatja, de hasznosnak fogja erezni magat. Mindig beszelj hozza, mondd el, hogy epp mit csinalsz es miert. Ultesd fel a mosogepre, amig berakod a mosast, takaritasnal adjal neki egy kendot, hogy torolgessen, stb.
A lenyeg, hogy veled akar lenni, ne told el magadtol, de nem szabad csimpaszkodo kismajmot sem csinalni belole.
Olvasgass kicsit és rá fogsz jönni, mi történik most a kislányodban! Épp a szeparációs szorongás (félem) kellős közepén tart, ha most lepasszolod, elhárítod a közeledését, a kötődés fog kárt szenvedni. Ha valamit csinálsz, vond be őt is, ahogy előttem is írták! Ha hiányol, ülj le mellé néhány percre! A főzés, takarítás, házimunka megvár, a gyereked lelki fejlődése most zajlik. Ha ezt elszalasztod, soha nem fog visszatérni. Nem kell állandóan felvenni, legyél mellette, ha igényli. [link]
Azért remélem az első kettő válaszoló nem nevel gyermeket.
Ezen át fog esni. Lehet hogy valóban most jelentkezett nála a szeparációs szorongás. Azért gondolom nem egész nap lóg rajtad. Próbáld úgy megoldani, hogy reggel míg alszik megfőzöl. Napközben ha alszik meg csináld a többit. Gondolom apukája is van, ha hazaér, és evett, szusszant foglakozzon vele ő, addig te is tudod tenni a dolgod.
Bizony szánjál rá annyi időt, amennyit igényel, később megtérül. Ha most lepasszolod, elveszíti a bizalmad, sérül a kötődése.
Egy gyermekes édesanya és bölcsődei gondozónő vagyok
Szia! :)
Mintha én írtam volna... kislányom pár nap múlva 1 éves. Jó kislánynak tartom, de valóban ha olyan kedve van akkor bizony még pisilni se tudok tőle mert amint arréb lépek melőle torka szakadtából ordít. Próbálok türelmes lenni, és szeretetet adni neki amikor ilyen, nagyon hálás olyankor odabújik és csak ölel, utána van hogy meg is simogat... szerintem ezekért a percekért éri meg türelmesnek lenni. Most ráadásul jön a két felső foga is úgyhogy azért is nyűgösebb. De amikor már kicsit besokalok, vagy már tényleg nagyon szeretnék főzni, takarítani, vagy csak egyszerűen valami mást csinálni, kikapcsolódni, olyankor a hátamra teszem mei tai (PL: [link] )hordozóval és csinálom a házimunkát, közben bekapcsolok zenét vagy ilyesmi, ő meg csöndben elvan :) Ilyenkor nekem is jó mert haladok a dolgokkal, meg neki is mert ki van elégítve az igénye, mi a hordozást már születése óta alkalmazzuk, 100X egyszerűbb mintha a karomban fognám ami nagyon fárasztó. Nem tudnám elképzelni az életünket-e nélkül, nagyon sokat segít, minden anyukának ajánlom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!