Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy kezelitek ezt a helyzetet...

Hogy kezelitek ezt a helyzetet? Ez mostantól mindig így lesz?

Figyelt kérdés
Egyéves lányom hirtelen nagyon anyás lett. Állandóan jön utánam, még a wc-re is, rángat, hogy foglalkozzak vele és nyújtja a karját, hogy vegyem fel. Jólesik, hogy anyás, de nem tudok tőle se főzni, se takarítani. Aludni sem mindig alszik. Régebben bármit csinálhattam, ő eljátszott magában, ha nem tudtam csak vele foglalkozni. Hihetetlen hisztit le tud csapni, ha nem veszem fel. A határokat próbálgatja? Vagy az majd később lesz? Mindig elgyengülök és felveszem, csak attól félek, hogy ha majd lesz 20 kg, akkor is cipelnem kell majd a fenekét, mert ezt szokta meg. Egyszerűen ne foglalkozzak vele, ha rángat, meg a karját nyújtja?
2010. szept. 8. 17:41
 1/9 anonim ***** válasza:
6%
Ne foglalkozz vele,és főleg ne vedd fel,mert akkor ez mindig így lesz. Adj neki olyan játékot,amit szeret és hagyd egyedül. Most próbálgatja az akaratát érvényesíteni.
2010. szept. 8. 17:46
 2/9 anonim ***** válasza:
15%

Mivel egy éves, talán egy-egy foglalkozás erejéig be lehetne vinni magánbölcsödébe, főleg azokra a napokra, amikor zenélnek, festenek.

Lehet, hogy akkor rájön, hogy rajtunk anyákon kívül más is van a világon.

2010. szept. 8. 17:54
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Vond be abba, amit csinalsz. Lehet hogy lassabban lesz megpucolva a krumpli, ha o adogatja, de hasznosnak fogja erezni magat. Mindig beszelj hozza, mondd el, hogy epp mit csinalsz es miert. Ultesd fel a mosogepre, amig berakod a mosast, takaritasnal adjal neki egy kendot, hogy torolgessen, stb.

A lenyeg, hogy veled akar lenni, ne told el magadtol, de nem szabad csimpaszkodo kismajmot sem csinalni belole.

2010. szept. 8. 17:54
 4/9 anonim ***** válasza:
88%

Olvasgass kicsit és rá fogsz jönni, mi történik most a kislányodban! Épp a szeparációs szorongás (félem) kellős közepén tart, ha most lepasszolod, elhárítod a közeledését, a kötődés fog kárt szenvedni. Ha valamit csinálsz, vond be őt is, ahogy előttem is írták! Ha hiányol, ülj le mellé néhány percre! A főzés, takarítás, házimunka megvár, a gyereked lelki fejlődése most zajlik. Ha ezt elszalasztod, soha nem fog visszatérni. Nem kell állandóan felvenni, legyél mellette, ha igényli. [link]

[link]

2010. szept. 8. 18:16
 5/9 A kérdező kommentje:
A szeparációs szorongás nem fél és 1 éves kor közti időszakban van? Az, hogy megvár a főzés meg a házimunka, kipróbáltam, de nekem nem vált be. :) Sokkal rosszabb volt a sok napos dzsuvát takarítani és tovább is tartott, arról nem beszélve, hogy ha megvár a főzés, akkor mit eszünk, ha éhesek leszünk? :))) Kenyéren nem lehet élni állandóan. :) Na de úgy teszek majd, ahogy írtátok, hogy majd bevonom sokmindenbe. :)
2010. szept. 8. 18:39
 6/9 anonim ***** válasza:
71%

Azért remélem az első kettő válaszoló nem nevel gyermeket.

Ezen át fog esni. Lehet hogy valóban most jelentkezett nála a szeparációs szorongás. Azért gondolom nem egész nap lóg rajtad. Próbáld úgy megoldani, hogy reggel míg alszik megfőzöl. Napközben ha alszik meg csináld a többit. Gondolom apukája is van, ha hazaér, és evett, szusszant foglakozzon vele ő, addig te is tudod tenni a dolgod.

Bizony szánjál rá annyi időt, amennyit igényel, később megtérül. Ha most lepasszolod, elveszíti a bizalmad, sérül a kötődése.

Egy gyermekes édesanya és bölcsődei gondozónő vagyok

2010. szept. 8. 19:04
 7/9 anonim ***** válasza:
Félreértés ne essék, nem azt írtam, hogy ne főzz, ne takaríts! Hanem azt, hogy néhány percre hagy abba a munkát, ha sír, ülj mellé, ha megnyugodott, folytathatod... Én mind a 4 gyerekemmel ezt csináltam, soha nem evett meg a kosz és mindennap főtt ételt ettünk.. a szeparációs szorongás bármikor előjöhet egy kisgyereknél, általában 8-10 hónapos korban kezdődik, de nem ritka, hogy 1 éves kor körül... hogy meddig tart? amíg nem fogja fel, hogy az anyja akkor is létezik, ha ő épp nem látja... addig folyamatosan ellenőrizni akar... Tudod, minden kisgyerek máshogyan fejlődik, és a különböző időszakok csak a nagykönyvben vannak pontosan időhatárok közé szorítva... de ez a gyerekekkel elfelejtették elolvastatni :D egy óvónő anyuka
2010. szept. 8. 21:03
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia! :)

Mintha én írtam volna... kislányom pár nap múlva 1 éves. Jó kislánynak tartom, de valóban ha olyan kedve van akkor bizony még pisilni se tudok tőle mert amint arréb lépek melőle torka szakadtából ordít. Próbálok türelmes lenni, és szeretetet adni neki amikor ilyen, nagyon hálás olyankor odabújik és csak ölel, utána van hogy meg is simogat... szerintem ezekért a percekért éri meg türelmesnek lenni. Most ráadásul jön a két felső foga is úgyhogy azért is nyűgösebb. De amikor már kicsit besokalok, vagy már tényleg nagyon szeretnék főzni, takarítani, vagy csak egyszerűen valami mást csinálni, kikapcsolódni, olyankor a hátamra teszem mei tai (PL: [link] )hordozóval és csinálom a házimunkát, közben bekapcsolok zenét vagy ilyesmi, ő meg csöndben elvan :) Ilyenkor nekem is jó mert haladok a dolgokkal, meg neki is mert ki van elégítve az igénye, mi a hordozást már születése óta alkalmazzuk, 100X egyszerűbb mintha a karomban fognám ami nagyon fárasztó. Nem tudnám elképzelni az életünket-e nélkül, nagyon sokat segít, minden anyukának ajánlom!

2010. szept. 8. 21:14
 9/9 anonim ***** válasza:
Elmúlik, nálunk is volt ilyenkor ez az időszak. Én azóta hordom az ebédet,mert sajnos az megmaradt, hogy nem hagy főzni. Takarítani is akkor szoktam, ha apaotthon van,vagy alszik, de azért nem kellcipelnem már egyfolytában, sőt szalad előlem....
2010. szept. 8. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!