Télen is minden nap kiviszed levegőzni a babádat?
Első gyereket kivittem, másodikat nem..
Vagyis valamennyit mindig van kinn, hiszen megyünk oviba a naggyal, meg vissza is..
De érdemi időre nem.
A nagy amúgy kinn aludt 2,5 èves koráig..
-5-ig…
13-as , latjuk téged nem altatott kint anyad... aludj
Kerdezo, igen, alap.
Na akkor leszek én a kivétel aki erősíti a szabályt: nem.
Kutya sétára,boltba vagy csak úgy eü sétára a legtöbbször viszem,de van hogy kimarad 1-1 nap.Nem látom kárát,szellőztetni ugyan úgy szellőztetünk,tehát nem a 30 fokban poshad fent.
Este pl semmiképpen nem viszem kutya sétára,apa otthon van addigra és ő fürdeti.Ha nappal otthon van akkor is megesik,hogy szelesebb vagy hidegebb időben nem viszem le.Mert én se szívesen megyek le,őt se szívesen rángatom magammal.
No lehet lepontozni, de nem hogy naponta, szinte egyáltalán nem viszem ki. Én ezt az egész sétáltatás dolgot először felnőtt fejjel láttam kismama fórumokon, nálunk nem volt szokás, nem is csinálta szinte egyik rokon nő sem. Akkor megyünk ki, ha muszáj, ezek 5-10 percek, de hogy én céltalanul körözzek az utcán, na biztos nem. Udvarra megyünk ki 15-20 percet kicsit triciklizni idén, ha nem szeles és enyhébb az idő, de ez max heti egyszer. Nyáron viszont egész nap kinn lomoltunk.
Nincs sétáltatni való kutya vagy ilyesmi.
#6 halvány lila gőzöd sincs mivel jár egy gyerek.
Amúgy az én férjem nem "dolgozza ki a belét" nem mindenki betanított melós. Nem fárasztóbb bent neki 8 órában mint nekem a gyerekkel 24-es készenlétben.
Ha nagyon szeles-esős idő van, akkor nem, de egyébként esőmentes napokon mindig kimegyünk, nem mindig sétálni, olykor csak ide az udvarra.
Illetve, születése óta kint alszik napközben - nyilván, esős viharos napokon nem -, most ilyenkor télen is. Jól bebugyolálom, és isteni jókat alszik kint.
Minden nap kivittem a gyereket télen is, a legnagyobb hóban is vágyott.
És hogy miért fontos a téli levegőztetés már kisbaba kortól?
1. csak kint éri természetes napfény (még ha nem is süt a nap)
2. ha süt a nap, mindenképp ki kell menni, ugyanis a napfény hatására D vitamin keletkezik a szervezetben, mely elősegíti a kalcium felszívódását, és ellenállóbbá tesz a betegségekkel szemben. Nem véletlenül hívják angolkórnak az angolkórt ;)
3. számos felsőlégúti betegség GYÓGYMÓDJA a hideg levegő (krupp, hörghurut)
4. a szabad levegőn tartózkodás mélyebb, kiadósabb légzésre késztet, fokozódik a légcsere, javul a keringés, élénkebbé válnak az anyagcsere-folyamatok is, javítja az étvágyat. Nyugtatólag is hat, megkönnyíti az álmos gyermek elalvását. Nyugodt, mély, kiadós alvást tesz lehetővé, ami előfeltétele az idegrendszer regenerálódásának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!