Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan anyuka, akinek...

Van itt olyan anyuka, akinek a babája még 6 hónaposan sem forgott? Volt vele valami teendő?

Figyelt kérdés

Bár az én kisfiam még csak a napokban lesz 5 hónapos, nem úgy tűnik, mint aki nagyon forogni akar. :( Hátáról az oldalára megy, hasról nem próbálkozik egyáltalán. A védőnő szerint féléves korban kell oda-vissza forogni, de azt nem mondta, mi történik, ha nem megy. Automatikusan gyógytorna? Egyébként vidám és ügyes baba, nagyon szeret hason lenni, erősen próbálkozik a kúszással, néha pár centit sikerül is, olyankor rendkívül elégedett. :) Lehet ez összefüggésben azzal, hogy elég dundi?

Köszi a válaszokat!

2010. szept. 8. 08:11
 1/8 anonim ***** válasza:

Az én kislányom 5hónaposan hasra fordult viszont vissza nem, és nem is próbálkozott. El kellett mennünk neurológiára, de ott azt mondta az orvos seemmi baja csak lusta.Na betöltötte a 6hónapot még mindig semmi. Eltelt 2nap aztán már pörgött forgott, rá 3napra felült, és azonnal elkezdett 4kézláb mászni:)

Ne agódj:) hipphopp a te fiad is mindent fog csinálni

2010. szept. 8. 08:24
 2/8 anonim ***** válasza:
az én fiam ha kedve tartotta,akkor hasról átfordult hátra.de nem forgott,nem kúszott,semmi.majdnem 8 hónapos volt,mikor elkezdett kúszni,majd átfordult hátról hasra is.most 9 hónapos,felül,négykézláb áll,kúszik ezerrel,mászással is próbálkozik.szerintem csak lustizik a babád,ne izgulj.a dundibb babák nehezebben kezdenek el mozogni.azért ha zavar,kérdezd meg a háziorvost.
2010. szept. 8. 08:28
 3/8 anonim ***** válasza:

Mi 6 hósok múltunk pár nappal, nem forog, nem kúszik. Hátról néha átfordul hasra, vissza még sosem csinálta, nem is próbálkozik. Hátról kb. 1 hónapja tud fordulni, de hogy miért csinálja csak néha azt nem tudom. Szerintem nincs kedve. Mi amúgy neurológiára járunk, mert picit feszesebbek a végtagjai és dévény tornára. (Nem ezért küldtek, hanem mert 2 hósan még nem emelte a fejét hason)

szerintem várd ki a 6 hót, és ha úgy látják, majd elküldenek tornára!

2010. szept. 8. 08:47
 4/8 anonim ***** válasza:

6honapos volt es hasrol hatra fordul de hatrol hasra nem,utalt hason lenni.

6,5honaposan magatol elkezdett hasra fordulni.azota kuszik,maszik felul.

hiaba eroltetuk elotte barmit csinaltunk nem volt el hason egy percig sem.ugy latszik nala ekkor jott el az ido a hsrafordulasra.

megjegyzem semilyen orvosnal nem voltunk vele.

2010. szept. 8. 08:50
 5/8 anonim ***** válasza:
Enyém is így volt, hogy csak egyik irányba fordult, vissza nem. Aggódtam, minden bajom volt, a doki viszont nyugtatgatott, hogy semmi baja, egészséges, menni fog. És pont 6 hónaposan sikerült neki a másik irányba is, onnantól gurult hónapokig. :D
2010. szept. 8. 08:51
 6/8 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is nagysúlyú baba volt. 6 hósan 9550 gr és 71,5 cm volt. Nem kapkodott el semmit a mozgásfejlődés terén. 6,5 hónapos korában kezdett el forogni. Én is aggódtam, de az orvos megnyugtatott, hogy a nagy súlya miatt lustább. 16 hónapos lesz, és most kezdett el önállóan, kapaszkodás nélkül lépegetni.
2010. szept. 8. 08:51
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Bár nem értek hozzá, nem úgy tűnik, mint akinek bármi baja lenne, és megnyugtattatok, hogy tényleg. :) Igazából az érdekelt, hogy akkor most automatikusan kell-e majd járnunk gyógytornára (amihez kocsi nélkül, egy órára a várostól, nyakamban a már most 7,5 kilós gyerekkel iszonyúan nincs kedvem, de ha kéne, természetesen járnánk), de úgy tűnik, nem feltétlenül. Köszi még egyszer!
2010. szept. 8. 09:06
 8/8 anonim válasza:
Az en lanyom 10 honapos kora utan kezdet forgolodni de utana nagyon,most egy eves,fogozva jar nem akarja abbahagyni.Nem kell,nem is lehet eroltetni.
2010. szept. 8. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!