Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak nekem tünt fel, h egyre...

Csak nekem tünt fel, h egyre több anyuka írja, h császárral született a babája?

Figyelt kérdés

itt most nem arra gondolok akik akarták,h császár legyen hanem arra amikor bármilyen nemü dolog miatt már egyböl vágdosnak!ahol én szültem ott a mániájuk a dokiknak a császár,ha már érzik,h egy kicsit is nehezebb lenne a természetes szülés!nekem például esélyt se adtak arra,h megszüljem a babám!nem idnult be a dolog miután elfojt a vizem és közölték,h oxitocint se adnak,mert ugyse indítaná be így császár!persze,én is tudom,h életmentő sok esetben,de amikor nem az akkor miért vágnak rögtön?sok anyának az elsö babája születésénél azt se tudja,h mi van és olyanokat mondanak,h elfogja a pánik és belebeszélik,h nincs már lehetöség csak a császár!

én nem a dokikat akarom lehurrogni,mert sokra tartom őket hanem csak ezt a legújabb trendit a szülöszobákban:a császárt!vágnak ha kell hanem

2010. szept. 8. 00:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Szombathelyen, ahol Én szültem, pont az ellenkezője történt. Hagyták, hogy próbálkozzak 14 órán át. Korán reggel szinte az összes magzatvizem egyszerre elloccsant, és kezdtek is beindulgatni a dolgok, de egy idő után mintha megállt volna a folyamat. Kaptam oxitocint többször, hátha, kipróbáltunk mindent, amit a szülésznők mondtak (sétálgatás, guggolás, zuhanyzás, nyújtás, labdán ugrálás stb., estig sorolhatnám), de sajna semmi nem segített. Azért nem pánikoltak miattam, mert akárhányszor megnézték kislányom szívhangját, minden rendben volt vele. Végülis teljesen kitágultam ezalatt a 14 óra alatt, eltűnt a méhszájam teljesen, de a tolófájások csak nem jöttek, pedig már csak az volt hátra, hogy kinyomjam a picurkámat. Na ekkor, este 7 magasságában megnéztek ultrahangon, és hát ott kibújt a szög a zsákból. Kislányom magas egyenes állásban volt, nem fordult be rendesen, úgy, hogy ki is tudjon bújni, sőt, egyáltalán nem fordult, mintha egyenes vonalban próbált volna megindulni, plusz, kétszer a nyakán volt a köldökzsinór. Esélye sem volt kijönni, ha megpróbáltam volna erővel kinyomni, valszeg megfullad, eltörik a válla, és ilyesmik. Így is 7/9-es apgarral távoztunk, hogy végül gyorsan kiszedték (nem altattak, ébren voltam). Én amúgy csak jó dolgokról tudok beszámolni, mivel hagytak próbálkozni, és tényleg csak akkor avatkoztak be, mikor már nagyon gáz volt a helyzet, de ezt csak utólag mondták, hogy azért nagy bajok is lehettek volna, nem pánikoltattak be ott szülés közben, de ennek ellenére rajtam volt a szemük minden pillanatban. Az orvos, akinél szültem, Ő is utólag mondta, hogy neki egyértelmű volt, hogy ennek a szülésnek szinte 100%, hogy császár lesz a vége, de Ő is azért hagyott próbálkozni, mert nem tudhattuk, hogy akár az utolsó pillanatban végül nem fordul-e be a babaám rendesen, és tud kibújni.
2010. szept. 8. 09:25
 12/18 anonim ***** válasza:
Én is császáros voltam közel 18a-as vérnyomás, gyereknél szapora szívverés + nem tágultam 1 cm sem!
2010. szept. 8. 09:44
 13/18 anonim ***** válasza:
180 ast akartam írni
2010. szept. 8. 09:44
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ikerterhességem volt,ezért császároztak.Utánam simán szült egy szintén ikres kismama,rohamos szülés volt,az enyém is az lett volna,miután elfolyt a magzatvizem 5 perc múlva 2 perces fájásaim voltak.Ennek az anyukának otthon indult be a szülés,az első baba szépen kipottyant,a második elakadt a szülőcsatornában és oxigénhiányos lett.Szerencsétlen két hónapig vegetált,nem tudod se szopni,se nyelni,szondával kellett etetni.Az anyuka megtanulta őt etetni,így hazavihette a kórházból.1 hét múlva meghalt.

Az én gyerekeim makkegészségesek.Inkább legyen császár kapásból,minthogy vmi baj történjen.

Császárpárti vagyok,főleg mivel meg sem kottyant a műtét.Ennél nekem sokkal brutálisabb dolog,mikor vkivel simán megszülesztenek egy majd 5 kilós gyereket,és az anyuka luktól lukig szakad.

2010. szept. 8. 10:41
 15/18 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van kedves utolsó. Én nem leszek fakír csak azért hogy normálisan szüljek.
2010. szept. 8. 11:00
 16/18 anonim ***** válasza:
Énis császárral szültem ikreket a 30.-héten
2010. szept. 8. 13:30
 17/18 anonim ***** válasza:
14 óra a vajúdás után én kértem a császárt,2 ujjnyit tágultam oxitocin mellett.A műtőben leesett a szívhang, azonnal altattak, és mikor megszületett,kiderült, hogy nem tudott volna természetes úton megszületni.örülök, hogy császárt kértem időben.
2010. szept. 8. 14:08
 18/18 A kérdező kommentje:

kedves válaszolók!abszolut igazatok van,h ha nincs más,mint a császár,mert életek függnek rajta akkor,nyomás a mütö!én nem is ezekre gondoltam,ha nem amikor igenis megszülethetne a baba természetes úton csak egy kicsit hosszabb idöbe telik,mert nehezebb tágulás van,vagy ehhez hasonlók

én azokra gondolok amikor a doki siet mert konzultációja van és gyorsabb müteni,mint kivárni,mert nehogy elkéssen

én ezekre célzok

2010. szept. 9. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!