Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak nekem tünt fel, h egyre...

Csak nekem tünt fel, h egyre több anyuka írja, h császárral született a babája?

Figyelt kérdés

itt most nem arra gondolok akik akarták,h császár legyen hanem arra amikor bármilyen nemü dolog miatt már egyböl vágdosnak!ahol én szültem ott a mániájuk a dokiknak a császár,ha már érzik,h egy kicsit is nehezebb lenne a természetes szülés!nekem például esélyt se adtak arra,h megszüljem a babám!nem idnult be a dolog miután elfojt a vizem és közölték,h oxitocint se adnak,mert ugyse indítaná be így császár!persze,én is tudom,h életmentő sok esetben,de amikor nem az akkor miért vágnak rögtön?sok anyának az elsö babája születésénél azt se tudja,h mi van és olyanokat mondanak,h elfogja a pánik és belebeszélik,h nincs már lehetöség csak a császár!

én nem a dokikat akarom lehurrogni,mert sokra tartom őket hanem csak ezt a legújabb trendit a szülöszobákban:a császárt!vágnak ha kell hanem

2010. szept. 8. 00:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
71%

en olyan orszagban elek, ahol csakis es kizarolag indokolt esetben vagnak, tehat ha a mehlepeny a mehszajom van, ha csak a kozeleben akkor meg engedik a termeszetes szulest es baj eseten vagnak csak, vagy legalabb 24 orat vajudott a kismama es semilyen modon nem akar kibujni a baba

azert nem megyek haza szulni, mert mindenkitol azt hallottam, hogy otthon minden kis aprosagert vagnak

2010. szept. 8. 01:43
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 70es lett a szívhang, valamint nem rövidült a méhnyak semmit. én kaptam oxitocint, de nem segített.Szerintem ezek jó indoknak számítanak.
2010. szept. 8. 04:01
 3/18 anonim ***** válasza:

azt hiszem a biztonságra mennek. nekem is elfolyt a magzatvizem, nem tágultam, görcseim se voltak, a baba kifli alakban feküdt, így császár lett. de a korom, a cukorbetegség és magas vérnyomás miatt már előre mondta a doki, hogy nagy valószínűséggel császár lesz.

Nem tudom megítélni, hogy mikor kell és mikor nem, az esetemben biztos indokolt volt.

szerintem jobb, mintha a szülőcsatornában akadna el a baba és vákumoznak, vagy éppen hosszú órákat kellene vajudni. Nemrég volt a Tv-ben, hogy későn császároztak, oxigénhiányos lett a gyerek, anya méhét pedig ki kellett venni.

Én minden esetre örülök, hogy császár lett, mert így mindketten egészségesek maradtunk, ki tudja mi lett volna, ha nem teszik.

2010. szept. 8. 06:42
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Az én dokim császárellenes, sokan támadják is érte, hogy a babát és az anyát kockáztatja, de engem meg kellett császároznia. 39 évesen szültem, a baba majdnem 4 kilós volt és faros + a köldökzsinór a nyakára volt tekeredve. Itthon elfolyt a magzatvíz , bementem és kaptam oxitocint, aztán a magzatvízzel meconium ürült és akkor vinnie kellett a műtőbe.

Szerintem a dokik többsége ha lehet kerüli a császárt , én inkább azt hallom, hogy az anyák ragaszkodnának hozzá.

2010. szept. 8. 06:47
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Ahol én szültem (dél-pesti), ott is császárellenesek, csak nagyon indokolt esetben vágnak. Az a kórházi protokoll, hogy mindent el kell követni a természetes szülés érdekében, ezt meg is mondták (39. héten még harántfekvéses volt a kisfiam).

Így fordulhatott elő, hogy 30 órás vajúdás, görcsoldó, mix, oxytocin után - két ujjnyira tágultam csak, kisfiam belekakilt a magzatvízbe - császároztak meg. De azt is úgy, hogy szinte már könyörögtem a dokinak, hogy szedjék ki belőlem, ő meg még próbanyomást végeztetett velem...

Szóval nem hiszem, hogy a kórházak többségében indokolatlanul vágnának...

2010. szept. 8. 07:12
 6/18 anonim ***** válasza:
0%

Hát nem tudom, én császárpárti vagyok.

15h kismama

2010. szept. 8. 07:20
 7/18 anonim ***** válasza:

Nalam inditott szules volt,12ora vajudas utan tagultam 2ujnyira.leallitottak az oxitocint es megallt a vajudas.

dokim megkerdezte mit szeretnek.

2variacio volt,csaszar, inditas egy nap mulva.utobit valasztottam.masodszori inditasnal 6ora alatt meglett a lanyom.orulok hogy nem mentem bele a csaszarba.

2010. szept. 8. 07:32
 8/18 anonim ***** válasza:

lehet hogy több de inkűbb császár mint esetleg halott baba halott anyuka kórházi per ami mindenkit tönkretesz. Szám szerint lényegtelen a császár amikor életek mulnak rajta.

Ha doki lennék én sem kockáztatnék, ha van lehetőség császárra indokolt esetben akkor nyilván vágnék.

2010. szept. 8. 07:48
 9/18 anonim ***** válasza:
Én is császáros vagyok, de a kisfiamnak leesett a szívhangja, + semmit sem tágultam. Nálam emiatt lett császár:(
2010. szept. 8. 08:01
 10/18 anonim ***** válasza:
Én is császáros vagyok, de én a 30. héttől tudtam, hogy az lesz (hasi vénatágulat alakult ki, tenyérnyi kiöblösödéssel a lágyékon). Barátnőmnek viszont indítottak, és simán szült. (ráadásul ikreket)
2010. szept. 8. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!