Fiam le lehet maradva a fejlődésben ?
Ezt szerintem mar most engedd el, meg az elejen! Nem szabad mas babakhoz hasonlitgatni!
Teljesen normalis, hogy csak izleli a kajat, es nem ul, es nem all.
Lanyom 9 honaposan ult fel. 8 hónaposan fordult egyik oldalra, a masikra mar regebben. Voltunk devenyesnel, tökéletes volt minden, szimplan őt mas erdekelte. Na aztan 3 honap alatt mindent megcsinalt sorban a lepegetesig. Csak foldon volt, ott jatszottunk a habtapin. En azert vittem vegul amugy devenyeshez, mert ugy ereztem a hatan az egyik izomcsoport nem szimmetrikus a masikkal. De aztan kiderult h csak azert mert az egyik iranyba aktivabb volt. Na persze ez is helyreallt teljesen magatol. Azota mindent korabban csinal mint a korabeliek. Szoval nekem is tok felesleges volt aggodnom rajta.
A lányom 10 hónaposan ült ki. Eszembe se jutott siettetni, ültetni, kétségbeesni...
Azt tudod, ugye, hogy járni 18 hónapos korig kell? Nehogy azt is siettesd...
1.Ne hasonlítgasd másokhoz,minden baba más ütemben fejlődik.Az enyém is 8 hónaposan ült stabilan,nem 6.
Az új ízek sem mindig jönnek be a babának,a jó kis téli savanyú alma helyett sokszor hatásosabb egy puhára főzött (akár villával kicsit megtördelt) paprikás krumpli..:D
2.Lépegetni 8 hónaposan?! Van olyan baba,de az nem egészséges.Többnyire valamilyen izom gondja van annak aki ilyen hamar feláll és elindul,ráadásul a csontoknak/izületeknek se tesz jót ha nem állnak készen a járásra,de terhelve vannak.
18 hónapos korig bőven van ideje felállni és elindulni anélkül hogy orvoshoz rohangálnál vele,hogy biztos baja van.
Sokkal egészségesebb,ha még mindig sokat van hason,kúszik-mászik és felfedezi a dolgokat.Ha még nem érdekli az se baj,fogja érdekelni minden.Csak hagyni kell egy kicsit levegőhöz jutni,és nem erőltetni semmit azért mert másoké csinál valamit vagy a nagy szakkönyv leírja,hogy már 3 nyelven kéne beszélnie.Egyedül kell rájöjjön mindenre,és amint nem fog elérni valamit ő maga fog próbálkozni,hogy így vagy úgy de elérje és megszerezze a kiszemelt dolgokat.
3.Torna,Dévény torna,úszás.Mind fejleszti a mozgást,és nem olyan egészségtelen mint felhúzgálni ülő pózba a gyereket és várni hogy úgy maradjon.Köldök sérvet kap,ha túl sokat van erőltetve az ülés,és az nagyon fog neki fájni.
A járókát (gondolom a bébi komp akart lenni) felejtsd el,nem jó ha abban lépked.
Tönkre teszed vele a gerincét és lábujjhegyezni tanul meg,túl is terheli az idegrendszert hiszen a baba még azért nem jár mert nem áll rá készen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!