Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Május elején születik a...

Május elején születik a babám. Milyen/mekkora ruhákat vegyek neki?

Figyelt kérdés

Még korai erről beszélni tudom, de fogalmam sincs sem a méretekkel sem a ruha tipusokkal kapcsolatban.

Anyukám azt mondta 50-es babaruhákat semmiképp mert nálunk mindenki a családba min 52 centi volt és 4 kiló. Én pl 4550-el születtem... de hát ezt nem tudni előre. Szerinte minimum 56-ossal kezdjek de abból is 4-5 mert kinövi.

Kernék pár tippet méretekkel és ruha tipusokkal kapcsolatban hogy miket kell ráadni nyáron.

2021. dec. 30. 12:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
56%

Oké,akkor is teljesen felesleges kis ruhákat betárazni,ha neked 100 centis gyereked született.Ha haza viszi benne a babát és jövő héten gyermekágyi vérzés mellett,folyamatosan folyó tejjel,hát-derék fájással és egy aprócska babával kell rohanni nagyobb méretű ruhákért (főleg a hidegben..) nem fogja vígasztalni,hogy legalább volt róla egy fotója amin pont akkora ruhát aggatott rá amekkora a gyerek lett.

Lehet venni 1-2db-ot a biztonság kedvéért,de ha olyan egy kicsit is mint én akkor totál felesleges,mert nem az fog érdekelni hogy most kockás vagy csíkos ruha van-e a gyereken,hanem az hogy kényelmes-e,nem-e zavarja a bőrét,nem-e fázik benne vagy tiszta-e még és ha nem kibírja-e a következő pelenkázásig.

52 centis babára is hiába jó az 50-es ruha egy hétig ha jövőhetre akkor nincs ruhád.

Persze azt is megcsinálhatod,hogy előre veszed azt a méretet ami pont passzol (elvileg..),egyel nagyobbat és ha esetleg mégis nagyobb lenne a saccoltnál akkor attól is nagyobbat,de 3 méretet is előre venni látatlanul elég rossz tanács.főleg egy fotó kedvéért,ha már annyira a fotó lesz a lényeg apukával vitetsz be szülés után EGY olyat ami nem nagyobb rá ha zavar... :|

2022. jan. 1. 16:02
 12/15 anonim ***** válasza:
57%
1-2 darabot írtam, ha tudnál olvasni vagy értelmezni. Nem azt, hogy komplett 50-es ruhatárral készüljön. Atyaég 🤦🏻‍♀️
2022. jan. 1. 16:21
 13/15 anonim ***** válasza:
14%

A kommentelők egyik fele előre megvetetné a legkisebbtől a legnagyobbig az összes méretet a másik meg semmit nem vetetne..

Jó az úgy :D

Anyukádnak abban igaza van,hogy az 50-es ruhákat felesleges megvenni,ha csak nem ilyen 44-48 centis babára számolsz.

Ha 50-52 centivel születik kabásból az 54-es a minimum méret amit érdemes megvenni neki is.

De mivel 2 centi a különbség szerintem simán mehet vegyesbe egy-egy 54-56-os ruha csomag.

2 centi nem sok,akár egy-két hét alatt is nő annyit,gondolom amiket pedig megveszel nem szeretnéd csak 2 hétig ráadni. :D

Én anno vettem 2 csomag bodyt (én csak 56-ost vettem),10db rugit,2db baba törölközőt,egy sapkát,egy csomag zoknit (nem használtuk),és 2db hálózsákot.52cm-el született,de a következő hónapban már venni kellett a 64-es ruhákat.

Nekünk nem kellett overál mert nyár volt,de tavaszi vagy téli babának általában kell.

2022. jan. 2. 00:37
 14/15 anonim ***** válasza:
89%
Hol veszel 54 meg 64-és ruhát? Külföldön éltek? Mert én Mo-n csak 44, 50, 56, 62 és 68 méretekkel találkoztam.
2022. jan. 2. 08:36
 15/15 anonim ***** válasza:
73%

Énis csak ezekkel találkoztam, ezért javasoltam, hogy zömében 56-62-ből érdemes bevásárolni. Azokból úgyis kifog az ember kisebbeket, nagyobbakat is. Egy kisebb 56-os egy 52 centis babára jó lesz, nem fog rajta "lógni, mint tehénen a gatya".

Ha pedig gond lenne és sokkal kisebb darabok is kellenek, akkor anyukának több baja is kevesebb, mint ezzel foglalkozni, majd a család szerez be picike ruhatárat, amíg ők a kórházban vannak.

Nekünk volt pár 50-es szettünk egyébként, megörököltük őket úgy, hogy átnőtt ruhák. Mi is továbbadjuk majd, talán egy body volt kétszer az amúgy 49 centivel született babánkon..

2022. jan. 2. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!