Hogyan vezettetek be napirendet? Hány hónapos a babád?
A lányom magának alakítja
Kb 7hónapos volt mikor az első követhető "napirendet" alakította ki
Reggel 9kelés
11-12ig alvás
14-15ig alvás
17-18ig alvás
20tól reggel 9ig alvás
Az ebéd volt fix még 12:30kor
Minden mást rugalmasan kezeltem
Meg most 10hónaposan állt át 2alvásra
Ugyan úgy.9kor ébred
Alszik 1× 11körül 13órakkor ébred
És alszik 1× 16körül 17:30kor ébred
Ugyan úgy 20kor altatok este
Most 11,5 hónapos
Én általában sodródtam és a szünetekben próbáltam levegőt kapni. Aztán tudatosan figyelni kezdtem, hogy mi hogy szokott történni és aszerint mozogtunk.
Nem az órát néztem, hanem például azt, hogy evés után álljak neki főzni, ne pedig két evés között, mert abból nyűgösség lesz.
Fürödni akkor mentem el, amikor a férjem itthon volt.
A nagyobbikat akkor fürdettem, amikor a kicsi elaludt.
Ha az órát nézem, akkor bedilizek. Én inkább az összefüggéseket néztem. Utólag belegondolva nekünk az volt a napirendünk, hogy délelőtt volt mindig nyugi, akkor csináltam kaját, mostam, takarítottam és a délután mindig aszerint működött, amilyen kedve volt épp a babának.
Akkor alakult ki napirend (mindenki legnagyobb örömére az addigi káosz után) amikro átállt 2 alvásra.
Kb 8 hónapos volt.
Az elsőnél macerás volt, semmi tapasztalat, nálunk is inkább a lányom alakította, aztán szép lassan lett egy menete a napunknak. Viszont most született meg a kislányom és neki a nagyhoz próbálom igazítani a napirendjét.
Nálam reggel 7-kor kell a két nagy, lemegyünk, a kicsit magamra kötöm, a mási kettő addig játszik amíg reggelit csinálok.
Én leszoktam velük ülni reggelizni, közbe megszoptatom a kicsit.
Utána a kicsi alszik, nekem meg van időm a másik kettővel játszani.
Ha nyitottak rá, együtt ebédet készítünk.
Dél körül ebéd, utána a két nagy gyerekem megy aludni. (Amúgy itt változó, hogy hogyan van ébren a kicsi, de vagy lerakom a szőnyegre, vagy magamra kötöm)
Ha felébredtek olyan 13:30-14:00 körül, esznek. Utána kiszoktunk menni vagy sétálni, vagy az itteni játszótérre.
Haza jövünk, ha eddig nem volt időm megfőzni a vacsit, akkor azt teszem, de ha megfőztem ameddig aludtak, akkor eszünk, utána játék.
Legkésőbb 6–7 között vacsorázunk.
Utána mindenkinek fürdés, pizsi, fogmosás. Mindenkit lerakok aludni, a legnagyobb lányommal pedig még mesét olvasunk, aztán ő is megy aludni.
3 hónapos a lanyunk, van napirendünk. Részben ő, részben én alakitottam. Van egy 2 évesem, muszáj volt.
Nem oramü pontos, mert ha mondjuk közbejön valami, ne zökkenjen ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!