Szülés utáni depresszióval kihez fordulhatok?
Én is szenvedtem a depitől szülés után, elég csúnyán. Én is a régi életemre vágytam, és persze meg voltam ijedve, ha sír a baba, vagy ha nem aludt. Imádom a babákat, gyerekeket, mindig is vágytam babára, és mégis beteg lettem. Én a nőgyógyimmal beszéltem, ő mondta, hogy beszéljem ki magamból a problémáimat, adott telefonszámot pszichológushoz, de hála nem volt rá szükség. Szedtem a Sedatif PC-t és jobban lettem, bár lehet,hogy placebó hatás volt, de a lényeg, hogy elmúlt.
Muszáj kimozdulnod, a séta, a levegő jót tesz veled is és az emberrel is, és csak így tudsz ismerkedni. És máris nem leszel egyedül a hétköznapokban. Közös vásárlás, séta mindig lehet kikapcsolódás.
Remélem a párod megért, és segít mindenben. Be kell vallani, ha baj van, sajnos én nagyon beteg voltam, úgy éreztem a legelején nem is élvezem az anyaságot, nem is szeretem a babámat úgy, ahogy megérdemli, hajnalban már rázott a hideg, alig ettem valamit, hát nem kívánom senkinek sem. De ez betegség, muszáj segítséget kérni!!!
én is depis lettem szülés után, komoly alvászavarom lett, illetve pánikrohamok jöttek rám. Én azonnal szakemberhez mentem, miután 3-4 nap csak 1-2 órát aludtam, azt hittem megőrülök, és már meg sem tudtam mondani, hogy mitől. Pszivhiáterhez mentem. Ha van pénzed, akkor magánrendelést javaslok, de a háziorvos is ad beutalót. Én gyógyszereket kaptam, 1 hét után kivirultam. Persze vannak nehéz napok, de tudok aludni, nincsenek rohamaim, és tudok örülni a gyerekemnek.
Szóval menj orvoshoz, segíteni fog. Minden más majd utána. Igaza van annak is, aki azt írta, hogy kapcsolódj ki, de én is tudom magamról, hogy betegen sokmindenre vágyik az ember, csak társaságra nem. Ha jobban leszel, tényleg jó, ha időnként pár órára elszakadsz otthonról, illetve bízzunk abban, hogy lesz még szép idő, amikor nagyokat lehet sétálni a gyerekeinkkel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!