Pelenkakiütés, gombás fertőzés?
Nem olyan rég gyógyult meg a 7 hetes babám popója a pelenkakiütésből. Sajnos gombás is lett neki, nagyon vörös volt a felső hámréteg teljesen lejött úgymond. A doki tanácsára Canestennel és Betadinnal kentem. Sokat szellőztettem és kamilláztam is neki.
Eleinte a doki által felírt vaníliás popsikrémet használtuk, sajnos (szerintem) túl vastagon is kentem neki ezért nem szellőzött a popija. Amíg nem hámosodott vissza addig áttértünk a Sudocremre. Amióta meggyógyult visszatértem a vaníliásra, azóta nem szellőztetem és nem kenem Canestennel.
Este fürdésnél vettem észre hogy apró halvány pöttyei vannak megint, pont így kezdődött először is.
A kérdésem az lenne hogy szerintetek mi a baj ami miatt kezd visszatérni? Hamar hagytam abba a szellőztetést és a Canestent? Vagy esetleg a popsikrém az oka? Nagyon nem szeretném hogy megint olyan vörös legyen neki.😞 Rémálom volt minden fürdés és pelenkázás, annyira fájt neki.
A megelőzésre alkalmas krémek sok babánál elengedhetetlenek.Ki kell próbálni,hogy kinek mi válik be.Nálunk egyik gyerek érzékeny bőrű ameddig mosdóra nem szokott teljesen kellett krém.(de nem egy fél dobozt kell felkenni egy pelenkázásra,az is okozhatja a gondot..pl sudocremet biztos,hogy nem is kell minden pelenkázáskor kenni,főleg nem vastagan,ha akarod is nehéz letörölgetni és lemosni is..:D)
A másik babára nem kellett csak maximum fogzáskor,de ha egyszer már pirosodott/pöttyösödött mindegy is volt,jöhetett a kezelésre alkalmas krém,mire elmúlt 1-2 nap alatt jó esetben a krém se kellett továbbra sem.
Illatosra nálunk egyik gyerek sem érzékeny,az biztos,de van olyan baba is amelyiknél elég ezt elhagyni ahhoz,hogy krém se kelljen.
Sensitive cucc egyre több van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!