Fél éves fiam gyakran még mindig bandzít az egyik szemével. Ezt kinövi még ?
Fél éves korban van egy kötelezően ajánlott kamcsalsági vizsgálat. Arra vidd el, ott biztosan mondanak valamit.
Én nagyon kancsal voltam. A legtöbb szemorvos műtétet ajánlott, egy kivételével. Ő azt mondta, hogy talargassuk. Mostmár csak akkor bandzsítok kicsit, amikor nagyon fáradt vagyok.
Attól is függ a gyógyulás, kezelés, hogy mi okozza a bandzsítást. Ha csak gyenge az izom, akkor erőltetni, tornáztatni kell. Ha valami más áll a háttérben, akkor lehet, hogy műteni kell.
De nyugi, ilyen kiskorban még várnak. Még nagyon pici, erősödhet a szemizma.
Nem
Gyerekszemészetre vidd!
Valószínűleg az egyik gyengèbb.
/érintett szülő vagyok szintén/
Én is bandzsítok, én nem nőttem ki, de általában csak akkor fordul elő, ha álmos vagyok, szemüvegben pedig egyáltalán nem áll be. Anya azt mondta már hamar látszott, úgyhogy szemészhez vidd el nyugodtan, legfeljebb megnyugtat, hogy nincs semmi.
A műtétet én se javaslom, én felnőttként jártam utána milyen és miből áll, és a kancsalság/bandzsítás miatti szemműtét nem olyan, mint a lézeres, ott izmokat vágnak a szem körül, és nem garantált, hogy segít. Ráadásul szerintem tiszta horror, bár ez egyéni vélemény. A tapasz/szemüveg stb sokkal kíméletesebb, és ha szerencsés, még gyerekként kinövi. 8 éves kor a vízválasztó, addig kell összhangolódniuk, különben nem alakul ki megfelelő térlátás (nekem sincs).
Engem is lepontoztak rendesen…
Pedig a gyerekemet ekkor vittük emiatt.
Tapasztottuk, szemüvege is van és műteni fogjàk, mert olyan a problémája.
A szemész mondta, hogy ilyen esetben nem szabad húzni az időt, ritka, hogy nem problémàt jelez.
6.
Engem is :)
Gondolom azok az anyukák, akik lusták elvinni a gyereket szemészetre ;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!